spot_img

McLaren: Η αμοιβή μας ήταν το γόητρο και όχι τα χρήματα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε πως η τρίτη θέση της ομάδας προσδίδει περισσότερο γόητρο, παρά κάποιο οικονομικό όφελος.

Η McLaren κατάφερε να ξεπεράσει την Racing Point για την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές, κάνοντας το 5-6 στο Άμπου Ντάμπι. Αυτή η τελική κατάταξη σίγουρα θα δώσει πολλά χρήματα στην ομάδα, βάσει της απονομής των χρηματικών επάθλων. Αυτή η συνθήκη φυσικά περιλαμβάνει και τους σπόνσορές της, καθώς η υψηλή θέση στους Κατασκευαστές συχνά αποτελεί και κίνητρο για περισσότερα μπόνους στις χρηματοδοτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το άκρως θετικό αποτέλεσμα της McLaren στο Άμπου Ντάμπι συνέπεσε με την ανακοίνωσή της περί συμφωνίας με μια Αμερικανική κοινοπραξία εταιρειών, η οποία θα επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στη Βρετανική φίρμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Zak Brown, η ομάδα έδωσε βάση κυρίως για το γόητρό της και όχι για τα οικονομικά.

Η περαιτέρω βελτίωσή της και το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Red Bull και Mercedes θα αποτελέσει μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση. Ο Brown αναμένει επίσης την ανάκαμψη της Ferrari, η οποία φέτος ήταν απογοητευτική και τερμάτισε μόλις έκτη στους Κατασκευαστές.

Είναι θέμα αγωνιστικού πρεστίζ και προφανώς είναι ωραίο να υπάρχουν τα χρήματα. Αλλά, όταν βρίσκεσαι στο pit wall, το σκέφτεσαι καθαρά από αγωνιστικής πλευράς. Η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά για να καταφέρει όσα κατάφερε φέτος, έφερε νέο επενδυτή μέσα στο σαββατοκύριακο και κατέλαβε την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές. Είχαμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο, αλλά σίγουρα η περσινή Mercedes (ενν. Racing Point) είναι ταχύτερη!
Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για το 2021. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Αναμένουμε την Ferrari να επανέλθει δυνατότερη. Γνωρίζουμε πως θα έχουν δύο πολύ δυνατούς οδηγούς.
Τώρα έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε, ειδικά με τους νέους επενδυτές μας. Ο Andreas [Seidl] έχει κάνει εξωπραγματική δουλειά. Τώρα είναι που αρχίζουμε, αλλά οι μάχες που θα δώσουμε θα γίνουν πιο δύσκολες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανασκόπηση του GP Άμπου Ντάμπι για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles