spot_img

Seidl: «Η FIA πρέπει να διορθώσει τα λάθη του Άμπου Ντάμπι»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, η Formula 1 πρέπει ν’ αποδεχτεί την πιθανότητα να συμβούν λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων και να προσπαθήσει να τα διορθώσει.

Στην παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της McLaren στις 11 Φεβρουαρίου, κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο επικεφαλής της ομάδας Andreas Seidl. Μεταξύ άλλων, ο Seidl τοποθετήθηκε σχετικά με την αλληλουχία των γεγονότων μετά τις αποφάσεις που πήρε ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης: Τι αποφάσισε η F1 για τους αγώνες Sprint το 2022;

Ο Seidl είπε τα παρακάτω, σχετικά με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν της Formula 1:

Είναι ξεκάθαρο πως ό,τι συνέβη στο GP Άμπου Ντάμπι ήταν πολύ αμφιλεγόμενο και δεν ήταν καλό για το άθλημα. Εφόσον βρίσκεται σ’ εξέλιξη η ανάλυση, δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες και να κρίνω το τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι, πλέον, σημαντικό να περιμένουμε τη Δευτέρα (συνάντηση μεταξύ FIA, Formula 1, ομάδων) κι έπειτα φιλοδοξούμε να «κλείσουμε» αυτό το ζήτημα με μία καλή ανάλυση από τη μεριά της FIA και να γίνουν, επίσης, θετικά βήματα για να βελτιωθούμε στο μέλλον.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, δέχτηκε σκληρή κριτική για τις αποφάσεις που πήρε στους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι και αφορούσαν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Andreas Seidl συνέχισε την τοποθέτησή του:

Η ομορφιά αυτού του αθλήματος είναι πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, τόσο από τη μεριά των ομάδων, όσο και από τη μεριά της FIA, όταν μιλάμε για τη διεξαγωγή αγώνων. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Νομίζω πως είναι επίσης σημαντικό ν’ αναφέρουμε πως οτιδήποτε εφαρμόζεται είμαστε κι εμείς, επίσης, υπεύθυνοι όπως και η FIA, αναφορικά με το πώς είναι οι κανονισμοί αυτήν τη στιγμή, καθώς αποτελούμε κομμάτι της δημιουργία τους.

Έπειτα, ο Seidl πρότεινε τι πρέπει να κάνει η FIA για να διορθώσει τις αρνητικές συνέπειες από την κακή διαχείριση των αγώνων.

Χρειάζεται ν’ αποδεχτούμε πως τα λάθη συμβαίνουν, τόσο από τη μεριά ομάδων, όσο και από τη μεριά της FIA. Για παράδειγμα, αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν ξανά. Για εμένα, είναι σημαντικό, επίσης, να συζητήσουμε ένα μηχανισμό για τους αγώνες. Ας πούμε πως θα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία συμβαίνουν λάθη, θα πρέπει να μπορούμε να τα παραδεχτούμε και ο μηχανισμός που θα είναι σε ισχύ να τα διορθώσει, ή να διορθώσουμε τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτά τα λάθη ή τις αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Αυτό είναι το ίδιο σημαντικό με την αποφυγή τους σε πρώτη φάση.

Photo: Honda

Τέλος, ο Seidl υπενθύμισε πως τα λάθη του GP Άμπου Ντάμπι δεν ήταν τα μοναδικά που συνέβησαν το 2021:

Εάν κοιτάξουμε ολόκληρη την περασμένη χρονιά, πολλά αμφιλεγόμενα γεγονότα συνέβησαν τα οποία δεν ήταν καλά για το άθλημα. Επομένως, χρειάζεται να ξοδέψουμε χρόνο κι ενέργεια από τη μεριά μας ως ομάδες, μαζί με τη FIA. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως κατανοήσαμε τι συνέβη στη διάρκεια της σεζόν και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με το να κάνουμε, για παράδειγμα, λιγότερο περίπλοκους τους κανονισμούς. Χρειάζεται να δώσουμε υποστήριξη στον Διευθυντή Αγώνων, αλλά και στους αγωνοδίκες, για να μην έχουμε και πάλι αμφιλεγόμενες καταστάσεις, ώστε ν’ αποφύγουμε αυτά τα συμβάντα. Πρέπει, επίσης, να γίνει ευκολότερη η εφαρμογή και εποπτεία των κανονισμών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Andreas Seidl, όπως και πολλοί άνθρωποι της Formula 1, αναγνωρίζει τα λάθη στους χειρισμούς του Michael Masi στο GP Άμπου Ντάμπι. Πάνω απ’ όλα, όμως, τονίζουν την ανάγκη γι’ αλλαγές στο θεσμό του Διευθυντή Αγώνων.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles