spot_img

Τι αποφάσισε η F1 για τους αγώνες Sprint το 2022;

Το 2022 θα πραγματοποιηθούν ξανά τρεις αγώνες Sprint στη Formula 1, καθώς οι ομάδες διαφώνησαν στο να δούμε συνολικά έξι.

Η Επιτροπή της Formula 1 έκανε την πρώτη της συνάντηση για το 2022 στο Λονδίνο, η οποία ήταν και η πρώτη του νέου Προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem. Εκτός από τη συζήτηση για το φινάλε του Πρωταθλήματος του 2021, μέσω της συνάντησης πάρθηκαν και κάποιες άλλες αποφάσεις για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Alfa Romeo του 2022 στο Fiorano

Η Formula 1 πρόκειται να έχει τη μεγαλύτερη σεζόν σε πλήθος αγώνων, με 23 Grand Prix. Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά στην οποία εφαρμόστηκε σε 3 αγώνες το format των αγώνων Sprint, στα GP Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας και Βραζιλίας. Η αντίδραση από τη μεριά των διοικούντων της Formula 1 για τους αγώνες Sprint ήταν θετική και αποφάσισαν να συνεχίσουν το concept για το 2022. Η αρχική σκέψη ήταν για 6 αγώνες, όμως στο τέλος αποφασίστηκε να υπάρχουν μόνο 3 αγώνες με το format των Sprint Races. Για την ακρίβεια, τα GP Εμίλια-Ρομάνια, Αυστρίας και Βραζιλίας θα τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους για το 2022.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Το επίσημο όνομα της διαδικασίας καθιερώνεται ως «Sprint», ενώ αλλάζει και το σύστημα βαθμολόγησης. Από το 2022, στη διαδικασία που θα διεξάγεται το Σάββατο το απόγευμα θα βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι οδηγοί με το σύστημα (8-7-6-5-4-3-2-1). Από την άλλη μεριά, οι ρυθμίσεις στο διαθέσιμο budget για τους αγώνες με Sprint δεν αλλάζουν συγκριτικά με το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Μπορεί οι αγώνες Sprint να μην πρόσφεραν σε γενικές γραμμές ιδιαίτερο θέαμα, φαίνεται όμως πως οι ιθύνοντες της Formula 1 έμειναν ικανοποιημένοι. Το format συνεχίζεται για το 2022 και με βάση την αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης, προσφέρεται η ευκαιρία για περισσότερες ανατροπές στη γενική κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών. 

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles