spot_img

Formula 1: Αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης μετά το φιάσκο του Spa

To 2021 έδωσε σημαντικά μαθήματα στη Formula 1, πράγμα που την οδηγεί στο να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης του σπορ.

Ανάμεσα στα διάφορα ζητήματα που συζητήθηκαν ανάμεσα στις ομάδες και την επιτροπή της Formula 1 στη συνάντηση στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ν’ αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης για αγώνες που δεν ολοκληρώνονται πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Τι αποφάσισε η F1 για τους αγώνες Sprint το 2022;

Η επιτροπή της Formula 1 συναντήθηκε με εκπροσώπους της FIA, αλλά και τις ομάδες, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, προτάθηκαν κι εγκρίθηκαν αλλαγές που αφορούν τη βαθμολόγηση της κατάταξης σε αγώνες οι οποίοι δεν ολοκληρώνονται φυσιολογικά. Μετά το φιάσκο που συνέβη στο GP Βελγίου, στο οποίο μοιράστηκαν οι μισοί βαθμοί, παρόλο που ολοκληρώθηκαν μόλις 2 γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, υπήρχε η ανάγκη για τροποποίηση στους σχετικούς κανονισμούς. Ουσιαστικά, πλέον, η βαθμολόγηση αλλάζει κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό της συνολικής απόστασης που διανύεται σ’ ένα Grand Prix.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Αρχικά, δεν θα μοιράζονται πόντοι στους οδηγούς αν δε συμπληρωθούν τουλάχιστον 2 γύροι από τον επικεφαλής του αγώνα χωρίς να υπάρχει εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας (εικονικό/κανονικό). Εάν έχουν συμπληρωθεί 2 γύροι μέχρι το 25% της συνολικής απόστασης, τότε θα βαθμολογηθούν οι πρώτοι 5 οδηγοί με το σύστημα:

1ος – 6
2ος – 4
3ος – 3
4ος – 2
5ος – 1 

Επιπλέον, εάν η απόσταση που θα καλυφθεί βρίσκεται ανάμεσα στα ποσοστά 25%-50%, θα βαθμολογηθούν οι πρώτοι 9 οδηγοί με το σύστημα:

1ος – 13
2ος – 10
3ος –  8
4ος –  6
5ος –  5
6ος –  4
7ος –  3
8ος –  2
9ος –  1 

Τέλος, εάν οι συμπληρωμένοι γύροι βρίσκονται ανάμεσα στο 50% και το 75%, τότε το μοίρασμα πόντων θ’ αφορά και τους 10 οδηγούς και θα διαμορφωθεί ως εξής:

1ος – 19
2ος – 14
3ος – 12
4ος – 9
5ος – 8
6ος – 6
7ος – 5
8ος – 3
9ος –
2
10ος – 1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι αποφάσεις που αφορούν τη βαθμολόγηση αγώνων, αλλά και αυτές των αγώνων Sprint, πρέπει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles