spot_img

Ο Hamilton απολαμβάνει τη μάχη με τον Verstappen

O Lewis Hamilton παραδέχθηκε μετά το GP Βραζιλίας, πως ο η φετινή μάχη με τον Max Verstappen τον εξιτάρει και απολαμβάνει στο έπακρο να αγωνίζεται εναντίων του.

Ο Βρετανός ισχυρίζεται πως η αγωνιστική κόντρα που έχει εντός πίστας με τον Max Verstappen το 2021 αντανακλά ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κρίνεται το πρωτάθλημα οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Ο Verstappen παραδέχθηκε πως έβγαλε εκτός πίστας τον Hamilton

Η μάχη του πρωταθλήματος για το 2021 είναι άκρως απολαυστική για το κοινό της Formula 1. Ο Lewis Hamilton αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση εκτός Mercedes στην υβριδική εποχή του αθλήματος, με τον Max Verstappen να είναι αποφασισμένος να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα οδηγών. Παράλληλα, η Red Bull μάχεται σοβαρά για το πρωτάθλημα κατασκευαστών για πρώτη φορά μετά το 2013. 

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας. Πατήστε εδώ για να βρείτε το link.

Η μάχη του πρωταθλήματος κορυφώθηκε στον τελευταίο αγώνα, το GP Βραζιλίας, με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο στον 48ο γύρο και να βγαίνουν εκτός πίστας. Ο Hamilton πέρασε τον Verstappen, τελικά στον 59ο γύρο και πανηγύρισε τη νίκη εκκινώντας από τη 10η θέση. Η μάχη χαρακτηρίστηκε και από την απόφαση των αγωνοδικών να μην ερευνήσουν το περιστατικό του 48ου γύρου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Mercedes. Ο Lewis Hamilton διαφώνησε και αυτός με την επιλογή που έκαναν οι αγωνοδίκες, όμως απόλαυσε τη μάχη “ρόδα με ρόδα” με τον Verstappen.

Ήταν διασκεδαστικό, εννοώ, έτσι θα έπρεπε να είναι η μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όσο βρισκόταν μπροστά μου (ο Verstappen), γενικά είχε παρόμοιο ρυθμό μ’ εμένα. Θα έλεγα ειδικότερα στο τελευταίο sector, ήταν πάρα πολύ δύσκολο ν’ ακολουθήσω στο τελευταίο sector και να μπορέσω να έχω όσο το δυνατό καλύτερη έξοδο ενώ βγαίναμε από τη στροφή 12. Επομένως, συνέχιζα να πιέζω ερχόμενος στη μεγάλη ευθεία και δεν ήταν εύκολο να μπω στη ζώνη DRS. Και ακόμα αν ήμουν στη ζώνη DRS, ήταν αρκετά μακριά. Είχα αυτή τη μία ευκαιρία στη στροφή 4, όμως απλά δεν μπορούσα να το κρατήσω (το μονοθέσιο). Προφανώς δεν απέδωσε. Και μετά προφανώς είχα την προηγούμενη εμπειρία και σιγούρεψα το γεγονός πως δε θα κάνω το ίδιο λάθος ξανά. Δεν υποχώρησα, όμως, και ήμουν αποφασισμένος να πάρω τη θέση (1η θέση).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Ο Hamilton ρωτήθηκε σχετικά με την άμυνα που έκανε ο Verstappen στον 48ο γύρο στη στροφή 4, με τον ίδιο να απαντά πως δεν είχε αντίρρηση με την προσέγγιση του Ολλανδού και πως “δεν περίμενε τίποτα λιγότερο” από μία τέτοια μάχη.

Στην ένταση της στιγμής, δεν ξέρω, νομίζω πως ήμουν μπροστά αρχικά και μετά πιστεύω πως διατήρησε τη θέση του και τελικά καταλήξαμε εκτός πίστας. Εγώ, πάντως, θεωρώ πως θα κατέληγε (ο Verstappen) εκτός πίστας, επομένως τότε προφανώς έπρεπε να τον αποφύγω και πήγα και εγώ εκτός πίστας. Όμως, δεν το σκέφτομαι υπερβολικά και προφανώς θέλω να δω και το replay. Θέλω να πω, όμως, είναι σκληρή η μάχη, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο πραγματικά. Δεν ακούμπησαν οι τροχοί μας, κάτι το οποίο ήταν θετικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lewis Hamilton ήταν πολύ αποφασισμένος στο τριήμερο του GP Βραζιλίας και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, παίρνοντας μία πολύ μεγάλη νίκη. Η διαφορά του από τον Max Verstappen είναι, πλέον, στους 14 πόντους και η συναρπαστική μάχη φαίνεται πως θα έχει συνέχεια.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles