spot_img

Mercedes, η μεγάλη χαμένη των αλλαγών στους κανονισμούς

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, εξηγεί γιατί οι αλλαγές στους Τεχνικούς Κανονισμούς χαντακώνουν την ομάδα του περισσότερο από κάθε άλλη στο grid.

Με στόχο να γεφυρωθεί η απόσταση στην απόδοση των ομάδων του grid, η F1 έθεσε νέους τεχνικούς περιορισμούς για την αγωνιστική σεζόν του 2021. Οι ομάδες κλήθηκαν να τροποποιήσουν την αεροδυναμική των μονοθεσίων τους με στόχο να μειωθεί η κάθετη δύναμη.

Διαβάστε επίσης: Leclerc: «Δεν αναμέναμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί»

Ο Αυστριακός επικεφαλής μίλησε για τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, καθώς και για τα μειονεκτήματα που επιφέρουν οι νέοι Τεχνικοί Κανονισμοί.

Γνωρίζαμε από την αρχή πως ένα μονοθέσιο με χαμηλό rake, όπως το δικό μας, θα έχει το μεγαλύτερο μειονέκτημα. Αν και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, την αποδεχόμαστε πλήρως. Στο κάτω κάτω δουλειά μας είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό χωρίς να γκρινιάζουμε. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο τομέας στον οποίο θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Τα μονοθέσια σχεδιασμένα με πιο ψηλό rake είναι εκείνα, που έχασαν μικρότερο ποσοστό κάθετης δύναμης.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Η ομάδα του Christian Horner, παρά τους περιορισμούς, δείχνει να έχει προσαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο στις αλλαγές. Κάτι το οποίο έγινε εμφανές και κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, με τον σχεδιασμό της RB16B να αποδίδει θεαματικά στην πίστα του Μπαχρέιν.

Να υιοθετήσουμε έναν σχεδιασμό, όπως αυτός της Red Bull είναι πραγματικά αδύνατο. Δείχνει να κουβαλάει το βάρος στο μπροστά μέρος του μονοθεσίου, κάτι το οποίο θα αχρήστευε την δική μας ανάρτηση και ρυθμίσεις. Οπότε θα πρέπει απλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε διαθέσιμες. Η Red Bull ήταν πάντα δυνατός ανταγωνισμός και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε μια σκληρή μάχη φέτος. Αυτό θέλουν άλλωστε και οι οπαδοί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως, πως πλέον η McLaren διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα και θα ήταν λάθος να μην τους υπολογίζουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πως αναμένετε η μάχη της κορυφής στον πρώτο αγώνα της σεζόν; Θα καταφέρει η Mercedes να διατηρήσει την κυριαρχία της παρά τις φετινές αλλαγές στους κανονισμούς;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles