spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: Μονόλογος Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Μπαχρέιν και δείχνει πολύ δυνατός για τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών ολοκληρώθηκε και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι συνθήκες θα είναι τελείως διαφορετικές, με τη θερμοκρασία πίστας να είναι χαμηλότερη. Αυτό θα δώσει επιπλέον ταχύτητα στα μονοθέσια και θα δούμε την πραγματική ταχύτητά τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Δείγμα αυτής έδειξε ο Verstappen, o οποίος έσπασε τα χρονόμετρα στο FP3. Ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός και σημείωσε το 1:30.577 με την soft γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και δείχνει έτοιμος για την pole position. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton με την Mercedes. O Βρετανός ήταν 0.7s μακριά από την κορυφή, με τη διαφορά αυτή να είναι τεράστια ανάμεσα στην RB16Β και την W12. Όμως δεν ξέρουμε την αλήθεια μέχρι το Q3. Στην 3η θέση έκλεισε ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri κάνοντας ένα πολύ δυνατό πέρασμα. Η ΑΤ02 δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο Μπαχρέιν και στις κατατακτήριες θα αποτελέσει έκπληξη.

Στην 4η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Valtteri Bottas. O Φινλανδός ήταν πολύ πιο αργός από τον teammate του, έχοντας αρκετούς ακυρωμένους γύρους για όρια πίστας. Δίπλα του στην 5η θέση ήταν ο Sergio Perez με την δεύτερη Red Bull. O Μεξικανός ήταν 1.3s πιο αργός από τον Verstappen και έχει αρκετό χρόνο να βρει στις κατατακτήριες.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στην 6η θέση ήταν ο Carlos Sainz, ως η ταχύτερη Ferrari για ακόμα μια φορά. Ο χρόνος του ήταν 1.5s μακριά από αυτόν του Verstappen και έγινε μάλιστα με την medium γόμα ελαστικών. Η Ferrari αποτελεί το Dark Horse στις κατατακτήριες. Στην 7η θέση ήταν ο εντυπωσιακός Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo σε μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο Esteban Ocon ήταν ξανά η ταχύτερη Alpine στην 8η θέση μπροστά από την Aston Martin του Lance Stroll. Στην 10η θέση έκλεισε ο Daniel Ricciardo με την McLaren, o οποίος ήταν 1.900s μακριά από την κορυφή.

Εκτός 10άδας είδαμε αρκετούς δυνατούς οδηγούς, με τον Charles Leclerc μόλις στην 11η θέση για την Ferrari. O Sebastian Vettel ήταν 14ος μπροστά από τον Fernando Alonso με την Alpine που ήταν 15ος και δεν έδειξε να έχει ταχύτητα. Ο George Russell έφερε την Williams και πάλι μπροστά από την Haas του Mick Schumacher, ενώ τελευταίος ήταν ο Nicholas Latifi.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP3 GP ΜπαχρέινFP3

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles