spot_img

Mercedes: «Ο δεύτερος είναι ο πρώτος χαμένος»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το αν θα τερματίσει η ομάδα του στη 2η ή 3η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1.

Η Mercedes είχε ξεκινήσει το 2022 ξεκάθαρα πιο πίσω από τις Red Bull Racing και Ferrari, παρόλο που σταδιακά δείχνει να τους πλησιάζει σε απόδοση, ως ένα βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, η 2η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών δείχνει να είναι εφικτός στόχος, καθώς η βελτίωση της γερμανικής ομάδας και τα συνεχόμενα λάθη της Ferrari, μαζί με τα προβλήματα αξιοπιστίας της, έχουν φέρει τη μεταξύ τους διαφορά στους 30 πόντους.

Η βαθμολογία αποτελεί μία ένδειξη βελτίωσης της Mercedes, όμως ο επικεφαλής της, Toto Wolff, δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να προσπεράσει τη Ferrari στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Η 2η θέση ουσιαστικά είναι ο πρώτος χαμένος. Για εμένα, είτε είμαστε δεύτεροι είτε τρίτοι στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που μετράει πραγματικά είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να βρισκόμαστε στην κορυφή και να κερδίσουμε κάποιους αγώνες. Θέλουμε να κερδίζουμε τις Ferrari και τις Red Bull και να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά περισσότερο από το να ασχολούμαστε με τη θέση μας στο Πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων της Formula 1.

Η Mercedes προέρχεται από τα καλύτερα φετινά της αποτελέσματα, ενώ στο GP Ουγγαρίας μπόρεσε να αγωνιστεί επί ίσοις όροις με τα κορυφαία μονοθέσια. Ωστόσο, ο Toto Wolff δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν έχει επιστρέψει στη μάχη της κορυφής η γερμανική ομάδα.

«Δεν μπορώ να πω τώρα πως ξαφνικά έχουμε ξαναμπεί στο παιχνίδι και μπορούμε να κερδίζουμε αγώνες, δε νομίζω πως κάτι τέτοιο ισχύει. Νομίζω πως τα πήγαμε πολύ καλά το Σάββατο στη Βουδαπέστη (κατατακτήριες GP Ουγγαρίας) και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα (στον αγώνα). Δε νομίζω, όμως, πως είμαστε αρκετά κοντά στη Ferrari και τη Red Bull για να παλέψουμε στ’ αλήθεια μαζί τους. Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, είναι επίσης σημαντικό να μην κάνουμε λάθη».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes είναι πολύ δυνατή στον τομέα της αξιοπιστίας, μετρώντας μόνο μία εγκατάλειψη σε 13 αγώνες, όταν ο George Russell ενεπλάκη στο ατύχημα με τον Zhou Guanyu στην εκκίνηση του GP Μ. Βρετανίας. Η γερμανική ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 67 πόντους στους δύο τελευταίους αγώνες, με τη Ferrari να μετρά 31.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles