spot_img

Mercedes: Προβληματισμός για την αφετηρία εξέλιξης ενόψει 2022

Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για τη Mercedes, καθώς θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις για την αφετηρία εξέλιξης του επόμενου μονοθεσίου νέας γενιάς.

Η F1 θα αλλάξει τελείως παραστάσεις το 2022 διότι θα τεθούν επιτέλους σε ισχύ οι νέοι Τεχνικοί Κανονισμοί. Το πρωτάθλημα θα καλωσορίσει εντελώς διαφορετικά μονοθέσια με φιλοσοφία ground effect, με την ελπίδα πως θα αυξηθεί περισσότερο το θέαμα.

Φυσιολογικά, οι αλλαγές που θα γίνουν είναι μείζονος σημασίας και οι ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια να χρονοτριβήσουν στην εξέλιξη. Τα κυριότερα σημάδια βελτίωσης θα φανούν στα πρώτα στάδια χρήσης των νέων μονοθεσίων. Σε περίπτωση που κάποιος μείνει πίσω, θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει και να βρεθεί στον ρυθμό των αντιπάλων του.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ωστόσο, όλες οι ομάδες χρειάζεται να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να μην παρατήσουν εντελώς την τρέχουσα σεζόν, ειδικά εάν διακυβεύεται κάποιο καλό αποτέλεσμα για αυτές.
Η πρωταθλήτρια Mercedes βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, εξαιτίας της υψηλής φετινής δυναμικότητας της Red Bull και της RB16B. Ο πρόωρος τερματισμός στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου μπορεί να σημάνει την αδυναμία διεκδίκησης του φετινού Τίτλου.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφές πλάνο για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες εξέλιξης του νέου μονοθεσίου. Βέβαια, θεώρησε ότι αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες οι ομάδες του grid.

Θα είναι το ίδιο πράγμα για όλες τις ομάδες. Το να μοιράσουν σωστά δηλαδή την εξέλιξη του φετινού πλαισίου και κινητήρα με αυτά του 2022. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν συμφέρει μια κακή επίδοση στο 2021. Από τη στιγμή όμως που οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν για κάποια χρόνια, το χαμένο έδαφος που ίσως προκύψει δύσκολα θα καλυφθεί γρήγορα. Με βάση αυτό προκύπτουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, αλλά τις εξετάζουμε συστηματικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με αφιέρωμα στην αεροδυναμική της F1.

Παρόλο που η Mercedes κατέκτησε τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν στο Μπαχρέιν, παραμένει ακόμη πεπεισμένη πως η Red Bull έχει το καλύτερο συνολικό πακέτο την προκειμένη στιγμή.

Σύμφωνα με τον Wolff, η αύρα που εκπέμπει η ομάδα φέτος δεν είναι η ίδια των προηγούμενων χρόνων.

Τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Οι αλλαγές στους Κανονισμούς για φέτος φαίνεται πως είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε εμάς. Όταν βγάλαμε τα μονοθέσιά μας στην πίστα, αυτό ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Έτσι είναι η κατάσταση όμως και τώρα θα κάνουμε την δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που θα επιφέρουν οι επόμενες εβδομάδες, βάσει πάντα και των αποτελεσμάτων των ανερχόμενων αγώνων.

Δείτε το GP Βελγίου της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles