spot_img

Μόνο η Ferrari έχει καλύτερο κινητήρα από τη Renault

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Renault, Remi Taffin, πιστεύει πως η εταιρία του έχει ξεπεράσει τις Mercedes και Honda και υπολείπεται μόνο της Ferrari.

Η γαλλική εταιρεία είχε ένα πολύ μέτριο μονοθέσιο το 2019 όπου την περιόρισε στη 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πίσω από τη McLaren, η οποία είναι η πελατειακή της ομάδα. Σε πολλές περιπτώσεις είδαμε τα μονοθέσια με κινητήρα Renault είχαν πολύ υψηλή τελική, όμως τα μονοθέσια στο σύνολο ήταν πιο αργά από αυτά των Big 3.

Ο Taffin τώρα μιλάει για τον ανταγωνισμό με τις Ferrari, Mercedes, Honda και με δεδομένα από όλη τη χρονιά, αλλά και από το GPS είναι σίγουρος πως στη Renault έχουν το δεύτερο σε δύναμη κινητήριο σύνολο.

Από τα δεδομένα, βλέπουμε μια πολύ κλειστή μάχη μεταξύ της Mercedes και της Ferrari, όσον αναφορά την απόδοση του κινητήρα. Η Mercedes είναι λίγο πίσω μας, ενώ η Ferrari είναι λίγο μπροστά μας. Η Honda από την άλλη είναι ένα βήμα πίσω. Πλέον όμως δεν μιλάμε για διαφορές της τάξης των 50 κιλοβατώρων. Μεταξύ της Ferrari, του δικού μας κινητήρα και της Mercedes υπάρχει διαφορά 5 με 10 κιλοβατώρες (7 με 13 ίππους). Η Honda από την άλλη, είναι 15 με 20 κιλοβατώρες πίσω μας (20 με 26 ίππους).

Η Renault πηγαίνει στο 2020 ως η τελευταία χρονιά όπου θα έχει πελατειακή ομάδα, καθώς η McLaren θα επιστρέψει στη Mercedes από το 2021. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Taffin, τα οφέλη μιας πελατειακής ομάδας είναι μόνο στην αξιοπιστία του κινητήριου συνόλου και όχι στη συνολική απόδοση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το μεγάλο στοίχημα των Γάλλων είναι το 2021 και έχουν ήδη επενδύσει πολλά στο μέλλον τους στην Formula 1 και θα έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση του 2020.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles