spot_img

Montezemolo: «Ο Hamilton είναι ένας από τους καλύτερους της F1»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Luca di Montezemolo έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με τους καλύτερους οδηγούς που έχει δει ποτέ η F1, αναφέροντας τον Hamilton.

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari συγκαταλέγεται χωρίς αμφιβολία μεταξύ των πιο αξιόλογων προσωπικοτήτων που έχει γνωρίσει η Scuderia και η F1 γενικότερα, αφιερώνοντας εκεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70.

Η ιταλική ομάδα, έχοντάς τον για επικεφαλής, σημείωσε δύο από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της στο σπορ. Το περιπετειώδες αυτό ταξίδι χαρακτηρίστηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα κατά καιρούς, με τον Montezemolo να βιώνει σχεδόν κάθε είδος συναισθήματος στην ομάδα και να συνεργάζεται στενά με κάποιους από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία της F1.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η σύγχρονη εποχή βρίσκει πλέον την αγαπημένη του Ferrari να πασχίζει μάταια για μια επιστροφή στις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, με την Mercedes –και, πιο συγκεκριμένα, τον Lewis Hamilton– να αποτελεί το κέντρο της προσοχής ήδη από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο Montezemolo εξέφρασε την δική του άποψη γύρω από το πρόσωπο πολλών σπουδαίων οδηγών του σπορ, με τους οποίους είτε δούλεψε για πολλά χρόνια στη Ferrari, είτε απλά θαυμάζει για το αγωνιστικό τους πνεύμα. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα του σήμερα όπως ο Lewis Hamilton, ο Kimi Raikkonen και ο Fernando Alonso, καθώς και ένδοξα ονόματα του παρελθόντος όπως ο Michael Schumacher, ο Niki Lauda αλλά και ο Ayrton Senna.

Ο Hamilton είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της F1. Του έχω πουλήσει κάποιες Ferrari. Είναι ένας πολύ εύστοχος και καλός άνθρωπος, όσο καλός είναι και ως οδηγός. Αν ήμουν ακόμη επικεφαλής, θα φρόντιζα να τον έχω στη Ferrari για το 1000ό της Grand Prix. Ένας άλλος οδηγός που μου αρέσει από το τωρινό grid είναι ο Max Verstappen.

Ο Michael [Schumacher] είχε έρθει στην ομάδα την τέλεια χρονική περίοδο. Ήταν ο απόλυτος αθλητής όσον αφορά το ομαδικό πνεύμα. Του άρεσε το περιβάλλον στο οποίο δούλευε, έμεινε όσο περισσότερο μπορούσε στο Maranello και προσέφερε τα πάντα στην ομάδα, εισπράττοντας ως ανταπόδοση την απόλυτη ευγνωμοσύνη της. Ο Niki [Lauda] ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους που είχα ποτέ. Του είχα μιλήσει μάλιστα μόλις μια βδομάδα πριν τον θάνατό του, ακόμα μου λείπει. Ο Kimi [Raikkonen] μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση γιατί ήταν ασυνήθιστα σιωπηλός, αλλά ήταν εξίσου καλός σαν άνθρωπος και με τρομερό αίσθημα ομαδικότητας. Ο Fernando [Alonso] ήταν ίσως το ίδιο καλός όσο ο Michael σε ό,τι αφορά την προσέγγιση του κάθε αγώνα.

Για μένα ο Jim Clark είναι ο μεγαλύτερος ήρωας, αλλά υπήρξαν κι άλλοι φανταστικοί οδηγοί όπως ο Jackie Stewart, και ο Ayrton Senna φυσικά. Μάλιστα, είχα προσκαλέσει τον Ayrton στο σπίτι μου, τρεις μέρες πριν τον αγώνα στην Imola, το 1994. Μου είπε πως ήθελε να οδηγήσει για την Ferrari, κάτι που επιθυμούσα κι εγώ. Χαιρόταν που ήμουν κατά των τότε ηλεκτρονικών βοηθημάτων, τα οποία θεωρούσε ότι έκανε αρκετούς μέτριους οδηγούς να φαίνονται τόσο καλοί όσο εκείνος. Δυστυχώς μας άφησε, σε εκείνο το Grand Prix…

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύουμε όλα όσα συνέβησαν στο GP Ιταλίας καθώς και όλα τα τεκταινόμενα γύρω από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles