spot_img

MotoGP: Ακυρώθηκαν οι δοκιμές της Μαλαισίας

Το MotoGP δεν θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα στην Μαλαισία για τις χειμερινές δοκιμές, δημιουργώντας έναν μεγάλο πονοκέφαλο.

Το καθιερωμένο τεστ στη πίστα της Sepang δεν θα πραγματοποιηθεί για το 2021. Οι ομάδες του MotoGP θα αργήσουν να πατήσουν επίσημη πίστα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το τεστ ήταν προγραμματισμένο για τις 19-21 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι διπλό χτύπημα για τις ομάδες. Εκτός από τους επίσημους οδηγούς, θα βλέπαμε και τους δοκιμαστές να παίρνουν μια γεύση από τις μοτοσυκλέτες της νέας χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο λόγος της ακύρωσης των δοκιμών, είναι η πανδημία του Covid-19 που μαίνεται στην ασιατική χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι τοπικές αρχές βέβαια ελπίζουν να βελτιωθεί η κατάσταση αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αυτή η εξέλιξη, αφήνει τις ομάδες του MotoGP με περιορισμένο αριθμό δοκιμών. Το τεστ στο Κατάρ είναι προγραμματισμένο για τις 10-12 Μαρτίου, πριν την επίσημη εκκίνηση του Πρωταθλήματος. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρχει αντικατάσταση των δοκιμών της Μαλαισίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πιθανός προορισμός θα μπορούσε να είναι μια ευρωπαϊκή πίστα, ενώ δεν αποκλείεται το  ενδεχόμενο να έχουμε δύο τριήμερα στο Κατάρ. Σε μειονεκτική θέση είναι και αναβάτες οι οποίοι αλλάζουν ομάδα για τη νέα σεζόν, καθώς θα έχουν πολύ λιγότερες ημέρες να συνηθίσουν τα νέα τους «όπλα».

Η Dorna μαζί με την IRTA έχουν πολλή δουλειά να κάνουν το επόμενο διάστημα και πρέπει να συνεργαστούν μαζί με τις ομάδες. Οι δοκιμές του MotoGP στη Μαλαισία για το 2021 αποτελούν παρελθόν και πλέον πρέπει να βρεθεί μια νέα λύση για όλους.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την πρώτη εκπομπή του automotonews.gr για το MotoGP. Μπορείτε να την ακούσετε στο παρακάτω link.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles