spot_img

MotoGP, Αραγονία QP: Ανίκητη η Ducati, στην pole o Bagnaia

Η Ducati διατήρησε το μεγάλο προβάδισμα στον ένα γύρο, με το Francesco Bagnaia να επιστρέφει στην pole position μετά από 3 αγώνες στο lockout της πρώτης σειράς για το ιταλικό εργοστάσιο.

Στις κατατακτήριες του GP Αραγονίας δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην κορυφή, σε σύγκριση με τα όσα συνέβησαν στο FP3 το πρωί του Σαββάτου. Η Ducati συνέχισε να βρίσκεται στο δικό της ρυθμό, με τους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας να διατηρούνται στις πρώτες. Ο Francesco Bagnaia σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:46.069 και κατέκτησε την 5η φετινή του pole position και την 11η στην κατηγορία του MotoGP. Ο teammate του, Jack Miller, ήταν στη 2η θέση στα 0,090s πίσω του. Την πρώτη σειρά εκκίνησης στην 3η θέση συμπληρώνει ο Enea Bastianini (+0,244s), επίσης με Ducati.

Ο ταχύτερος αναβάτης εκτός Ducati ήταν ο Aleix Espargaro με Aprilia που από το Q1 κατέληξε στην 4η θέση, όμως είχε διαφορά λίγο πάνω από 0,5s από την κορυφή. Ο Johann Zarco με Ducati βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ ο Fabio Quartararo με Yamaha καλείται να κάνει άλλη μία υπέρβαση στον αγώνα της Κυριακής, εφόσον εκκινεί από την 6η θέση.

Ο Marco Bezzecchi ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στην 7η θέση, μπροστά από το Jorge Martin (8η), αμφότεροι με δορυφορική Ducati. Ο Alex Rins με Suzuki ήταν στην 9η θέση. Η εργοστασιακή ΚΤΜ κατέληξε στις θέσεις 10 και 11, με τον Brad Binder να βρίσκεται αρκετά μπροστά σε χρόνο από τον teammate του, Miguel Oliveira. Ο Takaaki Nakagami ήταν ο ταχύτερος αναβάτης για λογαριασμό της Honda στη 12η θέση.

Ο Marc Marquez με Honda στην επιστροφή του στην ενεργό δράση δεν κατάφερε να περάσει στο Q2, έμεινε εκτός για 0,066s και περιορίστηκε στη 13η θέση στις κατατακτήριες του GP Αραγονίας. Την πέμπτη σειρά εκκίνησης, στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα, συμπληρώνουν οι δορυφορικές Ducati των Ιταλών Luca Marini και Fabio Di Giannantonio. Η έκτη σειρά εκκίνησης έχει ισπανικό «χρώμα», καθώς ο Maverick Vinales με Aprilia ήταν μόλις στη 16η θέση, ενώ ακολουθούσαν ο Alex Marquez στη 17η και ο Pol Espargaro στη 18η, αμφότεροι με Honda.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Cal Crutchlow και Franco Morbidelli (Yamaha), Raul Fernandez και Remy Gardner (KTM), καθώς και ο Darryn Binder με Yamaha. Ο Joan Mir επέλεξε να αποσυρθεί από τη συνέχεια του τριημέρου στην Αραγονία, αλλά και τον ερχόμενο αγώνα (GP Ιαπωνίας). Ο αναβάτης της Suzuki εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του μετά το τρομακτικό ατύχημά του στον πρώτο γύρο του GP Αυστρίας τον Αύγουστο.

Το GP Αραγονίας διεξάγεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με την εκκίνησή του να πραγματοποιείται στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Αραγονίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles