spot_img

MotoGP, Αυστραλία QP: Στην pole με ρεκόρ πίστας ο Martin

Ο Jorge Martin αποδείχθηκε ανίκητος στη διαδικασία των κατατακτηρίων, με τον Ισπανό αναβάτη να παίρνει την πρώτη του pole position μετά από 6 μήνες.

Οι κατατακτήριες στην πίστα του Phillip Island για το MotoGP είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Οι αναβάτες βρίσκονταν κοντά μεταξύ τους όσο έδιναν μάχη με το χρονόμετρο, στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν το slipstream των προπορευόμενων. Η Ducati είχε και πάλι το προβάδισμα, με το Jorge Martin της Pramac Racing να σημειώνει ρεκόρ πίστας με χρόνο 1:27.767. Ο Ισπανός σημείωσε την 3η φετινή του pole position και την 7η στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Marc Marquez με Honda ήταν άκρως ανταγωνιστικός και έχασε την πρώτη θέση μόλις για 0,013s, ενώ χάρισε ένα από τα γνωστά του στιγμιότυπα, με ένα εκπληκτικό σώσιμο στα πρώτα λεπτά του Q2.

Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης πεντάδας βρέθηκαν οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Ο Francesco Bagnaia (+0,186s) με Ducati θα βρίσκεται στην πρώτη σειρά εκκίνησης, σημειώνοντας τον 3ο χρόνο, με τον Aleix Espargaro με Aprilia να έπεται στην 4η θέση μόλις για 0,004s. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, κατέλαβε την 5η θέση, έχοντας διαφορά 0,206s από το χρόνο της pole.

Οι επόμενες θέσεις είχαν ιταλικό «χρώμα», με τους αναβάτες της Ducati να «κυριαρχούν» στη δεύτερη πεντάδα. Οι Johann Zarco και Luca Marini βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 7, ο Jack Miller ήταν μέτριος εντός έδρας και περιορίστηκε στην 8η θέση, με το Marco Bezzecchi να έπεται στην 9η. Την τέταρτη σειρά εκκίνησης κατέλαβαν Ισπανοί αναβάτες, με τον Alex Rins με Suzuki να είναι στη 10η θέση και τους Alex Marquez με Honda και Maverick Vinales με Aprilia να ακολουθούν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

Ο Pol Espargaro με Honda ήταν στη 13η θέση και έχασε την πρόκριση στο Q2 για 0,045s. Ο Joan Mir με Suzuki περιορίστηκε στη 14η θέση, ενώ ο Enea Bastianini με Ducati ήταν στη 15η θέση και ο Brad Binder με ΚΤΜ στη 16η. Οι δορυφορικές Yamaha των Cal Crutchlow και Darryn Binder κατέλαβαν τις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Remy Gardner (KTM), Fabio Di Giannantonio (Ducati), Miguel Oliveira και Raul Fernandez (KTM), Franco Morbidelli (Yamaha) και Tetsuta Nagashima (Honda).

Το GP Αυστραλίας διεξάγεται στις 16 Οκτωβρίου και τα κόκκινα φώτα σβήνουν στις 06:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Αυστραλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles