spot_img

Αν δεν τιμωρηθεί η Red Bull, η Mercedes θα παραβιάσει το budget cap

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, η Mercedes-AMG ομάδα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραβιάσει το budget cap, εάν η Red Bull Racing δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Στις αρχές της εβδομάδας, η FIA δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για πιθανές παραβιάσεις του budget cap από ομάδες της Formula 1 το 2021. Εκτός από τις Aston Martin και Williams, οι οποίες είχαν μόνο παραπτώματα διαδικαστικού χαρακτήρα, η Red Bull Racing αποδείχθηκε πως ξεπέρασε το όριο κόστους της περυσινής σεζόν. Η παραβίαση των κανονισμών χαρακτηρίστηκε ως «minor» (μικρού μεγέθους), κάτι που σημαίνει πως το επιπλέον ποσό είναι χαμηλότερο από το 5% των 148,6 εκατ. δολαρίων, δηλαδή όχι παραπάνω από 7,4 εκατ. δολάρια.

Η Ομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει κάποια ποινή για την αυστριακή ομάδα, με τις πιθανές περιπτώσεις να είναι αρκετές, σύμφωνα με το σύνολο των οικονομικών κανονισμών. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να είναι κάτι που δε θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τη Red Bull Racing συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Το παραπάνω προκαλεί την αντίδραση του επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, σύμφωνα με δηλώσεις του στην Corriere dello Sport. Ο Αυστριακός ισχυρίζεται πως εάν η ποινή της Red Bull Racing δεν είναι παραδειγματική, σκέφτεται να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο για λογαριασμό της γερμανικής ομάδας.

«Εάν η Red Bull έχει ξοδέψει δύο εκατομμύρια παραπάνω, θα μπορούσαν να «κλείσουν» το ζήτημα με το να πληρώσουν την FIA επί πέντε φορές, συνεπώς κάνουμε λόγο για αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων. Σε κάθε περίπτωση, δε θα ήταν δίκαιο, εφόσον θα επικύρωνε το δικαίωμα να κλέβει μία ομάδα, πληρώνοντας πρόστιμο. Η Mercedes ήδη το έχει συζητήσει, εφόσον αυτό είναι το τίμημα της παραβίασης, η ομάδα μας είναι έτοιμη να διαθέσει έξτρα χρήματα και το σχετικό πρόστιμο, ώστε να ανακάμψει σε επίπεδο απόδοσης και να επιστρέψει στην κορυφή».

Το budget cap έκανε την εμφάνισή του στη Formula 1 το 2021, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Φαίνεται, ωστόσο, πως δημιουργεί περισσότερους «μπελάδες» στα paddock. Η Ferrari, όπως και η Mercedes, κάνουν λόγο για επιβολή παραδειγματικής ποινής, ανεξάρτητα από το μέγεθος της παραβίασης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles