spot_img

MotoGP, Γαλλία FP3: Ο Zarco έσπασε το ρεκόρ πίστας

Ο Johann Zarco ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του Grand Prix Γαλλίας, γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας για την ομάδα της Gresini Racing.

Ο Johann Zarco σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Γαλλίας στην κατηγορία του MotoGP, με τον Francesco Bagnaia και τον Fabio Quartararo να ακολουθούν.

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Le Mans ήταν η τελευταία προσπάθεια των αναβατών για να βελτιώσουν τους χρόνους τους στις ελεύθερες δοκιμές και να κερδίσουν απευθείας τη συμμετοχή τους στο Q2 στις κατατακτήριες. Πράγματι, οι χρόνοι έπεσαν αρκετά, με την πρώτη εξάδα να πέφτει κάτω από το 1:31. Η Ducati παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, όπως και στο FP2, όμως πρωταγωνιστές ήταν οι Johann Zarco που γύρισε στο 1:30.537 και Francesco Bagnaia που ήταν πίσω του στη 2η θέση μόλις 0,031s πίσω του. Ο Fabio Quartararo με Yamaha βελτιώθηκε αισθητά και αυτός, με τη σειρά του, όμως είχε 0,145s απόσταση από την κορυφή. Ο Marc Marquez με Honda βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Jack Miller με Ducati.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο Aleix Espargaro με Aprilla ήταν στην 6η θέση, ο Takaaki Nakagami με Honda τον ακολούθησε στην 7η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν Ισπανοί αναβάτες, με τον Alex Rins με Suzuki να είναι στην 8η θέση και τους Pol Espargaro με Honda και Jorge Martin με Ducati να βρίσκονται στις θέσεις 9 και 10. Ο Maverick Vinales με Aprilla ολοκλήρωσε το FP2 στην 11η θέση και ο Joan Mir με Suzuki ήταν στη 12η θέση.

Ο Luca Marini με Ducati κατετάγη 13ος, με τον Brad Binder με ΚΤΜ να έπεται στη 14η θέση, αμφότεροι είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Οι Marco Bezzecchi και Enea Bastianini με Ducati ήταν στις θέσεις 15 και 16. Ο τελευταίος είχε ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και το FP3 τελείωσε πρόωρα για τον ίδιο. Ωστόσο, ο χρόνος του από το FP2 ήταν αρκετός για να περάσει στο Q2 για τις κατατακτήριες μόλις για 0,003s!

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης (17 μέχρι 24) βρέθηκαν οι Fabio Di Giannantonio (Ducati), Miguel Oliveira (KTM), Franco Morbidelli (Yamaha), Andrea Dovizioso (Yamaha), Remy Gardner (KTM), Alex Marquez (Honda), Raul Fernandez (KTM) και Darryn Binder (Yamaha).

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το MotoGP διεξάγεται στις 14:30 ώρα Ελλάδος, με τις κατατακτήριες να ξεκινούν αμέσως μετά στις 15:10 ώρα Ελλάδος.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles