spot_img

MotoGP, Γαλλία QP: Χωρίς αντίπαλο Bagnaia και Ducati

O Peco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Γαλλίας, παίρνοντας μία φανταστική pole position στο 1-2 της Ducati Corse.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο MotoGP, ο Ιταλός με Ducati ήταν ανίκητος στη μάχη με τα χρονόμετρα στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας. Ο teammate του, Jack Miller, ήταν πίσω του στη 2η θέση και ο Aleix Espargaro στην 3η.

Η βελτίωση των επιδόσεων της εργοστασιακής Ducati είναι εμφανής και συνεχίστηκε στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας στην πίστα του Le Mans. Ο Francesco Bagnaia σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.450, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας και κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position για το 2022 και πρώτη στην πίστα του Le Mans. Ανταγωνιστικός ήταν και ο teammate του, Jack Miller, ο οποίος βρέθηκε στη 2η θέση, όντας αργότερος κατά 0,069s. Ο Aleix Espargaro με Aprilla θα έχει ακόμα μία παρουσία στην πρώτη σειρά εκκίνησης τη φετινή σεζόν, καθώς κατέλαβε την 3η θέση. 

Οι Γάλλοι αναβάτες Fabio Quartararo με Yamaha και Johann Zarco με Ducati δεν κατάφεραν κάτι το εντυπωσιακό «εντός έδρας» και περιορίστηκαν στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν ο Enea Bastianini με Ducati. Η Suzuki είχε τους Joan Mir στην 7η και Alex Rins στην 8η θέση, με τον Jorge Martin με Ducati να βρίσκεται στην 9η θέση. Δεν ενθουσίασε και πάλι με την απόδοσή της η Honda, που κατέχει ολόκληρη την τέταρτη σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα. Ο Marc Marquez (10η θέση) βρέθηκε μπροστά από τον Pol Espargaro (11η θέση), ενώ ο Takaaki Nakagami ήταν στη 12η θέση.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο πρώτος αναβάτης που έμεινε εκτός του Q2 ήταν ο Marco Bezzecchi με Ducati μόλις για 0,007s, με τον Ιταλό να μένει στη 13η θέση. Ο Maverick Vinales με Aprilla ήταν στη 14η θέση, με τις Ducati των Luca Marini και Fabio Di Giannantonio να έπονται στις θέσεις 15 και 16. Οι ΚΤΜ των Brad Binder και Miguel Oliveira κατέλαβαν τη 17 και 18η θέση αντίστοιχα. 

Οι τελευταίες έξι θέσεις (19 μέχρι 24) ανήκαν στους Franco Morbidelli (Yamaha), Andrea Dovizioso (Yamaha), Alex Marquez (Honda), Remy Gardner (KTM), Darryn Binder (Yamaha) και Raul Fernandez (ΚΤΜ). Το GP Γαλλίας διεξάγεται την Κυριακή 15 Μαΐου στις 15:00 ώρα Ελλάδος. 

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Αποτελέσματα GP Γαλλίας QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles