spot_img

MotoGP: H Suzuki επισημοποίησε την επιθυμία της να αποχωρήσει

Η Suzuki εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί τις συζητήσεις της με τη Dorna Sports, τη διοργανώτρια αρχή του MotoGP, σχετικά με την απόφασή της να μη συνεχίσει στο Πρωτάθλημα μετά το 2022.

Στις αρχές Μαΐου, η είδηση πως η Suzuki αποχωρεί στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν έσκασε σαν «βόμβα» στον κόσμο του MotoGP. Μόλις 7 χρόνια μετά την επιστροφή της στο κορυφαίο Πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, η ιαπωνική εταιρεία έχει αποφασίσει να μη συνεχίσει στη διοργάνωση, παρόλο που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Dorna Sports (διοργανώτρια αρχή του MotoGP) για να βρίσκεται στο grid μέχρι το 2026. Η αντίδραση της Dorna, με τη σειρά της, ήταν να υπενθυμίσει τον όρο που έχουν όλες οι ομάδες του MotoGP στο συμβόλαιό τους, αναφέροντας παράλληλα πως θα συζητήσει με τη Suzuki ώστε να λάβουν από κοινού μία απόφαση για το μέλλον τους στο πρωτάθλημα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Αυτό που δεν είχε συμβεί έως τώρα ήταν να κάνει γνωστές τις προθέσεις της η ιαπωνική εταιρία για αποχώρηση από το MotoGP, κάτι που συνέβη το πρωί της Πέμπτης πριν το GP Γαλλίας. Στην ανακοίνωσή της, η Suzuki αποδίδει την απόφαση που έχει λάβει στην οικονομική κρίση που έχει προκληθεί από διάφορα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο:

«Η Suzuki Motor Corporation βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Dorna αναφορικά με την πιθανότητα να ολοκληρωθεί η συμμετοχή της στο MotoGP στο τέλος του 2022. Δυστυχώς, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και η ανάγκη να εστιάσει τις προσπάθειές της στις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναγκάζουν τη Suzuki να μετατοπίσει τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στη Suzuki Ecstar Team, σε όλους όσους έχουν υποστηρίξει τις δραστηριότητες της Suzuki στους αγώνες μοτοσικλέτας για πολλά χρόνια και σε όλους τους φιλάθλους μας που συνεχώς μας υποστήριζαν με ενθουσιασμό».

Ο κόσμος του MotoGP βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με το μέλλον της Suzuki στο Πρωτάθλημα, καθώς και τη συνέχιση της καριέρας των αναβατών της, Joan Mir και Alex Rins. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles