spot_img

O Leclerc ζητά άμεση βελτίωση από τη Ferrari

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, περιμένει από την ιταλική ομάδα να δείξε ένα διαφορετικό πρόσωπο στους επόμενους αγώνες, καθώς η Red Bull Racing έχει πλέον το ταχύτερο μονοθέσιο.

Η Ferrari και ο Charles Leclerc ξεκίνησαν δυναμικά το Πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1, σημειώνοντας δύο νίκες στους πρώτους τρεις αγώνες. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, καθώς τόσο στο GP Εμίλια-Ρομάνια, όσο και στο GP Μαϊάμι, ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ταχύτερος και πανηγύρισε ισάριθμες νίκες.

Ο Charles Leclerc αποδίδει τις τελευταίες εμφανίσεις της Ferrari στο πλεονέκτημα που διαθέτει η Red Bull Racing στο ρυθμό αγώνα. Μετά το τέλος του GP Μαϊάμι, ο Μονεγάσκος περιμένει αντίδραση από την ομάδα του ενόψει των ερχόμενων αγώνων, μιλώντας στα media, μεταξύ τους και την ιστοσελίδα RacingNews365.com:

«Στον αγώνα χρειάζεται να βελτιωθούμε, ειδικότερα με τις πιο μαλακές γόμες ελαστικών. Με τα medium και τα soft ελαστικά φαίνεται πως ήδη στους δύο τελευταίους αγώνες είναι πιο γρήγοροι (Red Bull Racing) και διαχειρίζονται αυτές τις γόμες καλύτερα. Στις κατατακτήριες, πάντα καταφέρνουμε να φέρνουμε αυτά τα ελαστικά σε καλύτερο παράθυρο λειτουργίας, κάτι που μας βοηθά. Στο ρυθμό αγώνα, όμως, δυσκολευόμαστε λίγο περισσότερο, συγκριτικά με αυτούς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο Leclerc σχολίασε, επίσης, τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στο πρώτο μέρος της σεζόν:

«Νομίζω πως βρισκόμαστε μόνο σε μία θέση από την έναρξη της χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή εκείνοι μας «καταδιώκουν» (στη βαθμολογία). Μου αρέσει αρκετά αυτή η θέση, για να είμαι ειλικρινής, καθώς αυτό σημαίνει πως κάναμε κάτι σωστά. Είναι, ωστόσο, επίσης αλήθεια πως εδώ και δύο αγώνες η διαφορά μας σταδιακά μειώνεται. Παρ’ όλα αυτά, δεν με απασχολεί σε ποια θέση βρίσκομαι, απλά θέλω να είμαι στο πιο ανταγωνιστικό επίπεδο που μπορώ στην πίστα. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η Red Bull έχει το πάνω χέρι στους αγώνες».

Ο Charles Leclerc παραμένει πρώτους στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας 19 πόντους απόσταση από τον Max Verstappen, ενώ η Ferrari έχει μόλις 6 πόντους προβάδισμα από τη Red Bull Racing στους κατασκευαστές.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles