spot_img

MotoGP – Ιαπωνία, Σπριντ: Σούπερ Martin στο Μοτέγκι

Ο Jorge Martin ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του MotoGP στην Ιαπωνία και μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP εξελίχθηκε ιδανικά για τον Jorge Martin της Pramac Ducati, ο οποίος οδήγησε από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό και έφτασε στη νίκη χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά. Ο Brad Binder με την αναβαθμισμένη ΚΤΜ πήρε τη 2η θέση και ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati Lenovo ήταν 3ος.

Η βροχή έμεινε μακριά από το Μοτέγκι και ο αγώνας ξεκίνησε σε στεγνή πίστα. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Jorge Martin πετάχτηκε μπροστά και κράτησε την πρώτη θέση, μπροστά από το τις δύο ΚΤΜ των Miller και Binder. Ο Bagnaia έμεινε στην 4η θέση ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Μπετζέκι για την 5η θέση. Πολύ κακή εκκίνηση έκανε ο Κουαρταραρό, που έπεσε στην 18η θέση.

Με τον Martin να δείχνει ότι θέλει να φτιάξει διαφορά στην πρώτη θέση, ο Binder πέρασε τον Miller για να περάσει δεύτερος και να μην του επιτρέψει να απομακρυνθεί. Πιο πίσω, ο Bezzecchi, προφανώς επηρεασμένος από την πτώση που είχε νωρίτερα στις κατατακτήριες, έχασε άλλη μία θέση από τον Zarco.

Ο Bagnaia ανασυντάχθηκε και άρχισε να κυνηγά τον Miller για την 3η θέση και ταυτόχρονα να ξεφεύγει από τον Marquez. Το ίδιο έκανε και ο Bezzecchi, ο οποίος έφτασε πίσω από τον Zarco και άρχισε να διεκδικεί πίσω την 6η θέση. Οι δυο τους έφτασαν πίσω από τον Μάρκεθ και η μάχη έγινε τριπλή.

Στη μάχη της πρώτης θέσης, ό Binder προσπαθούσε με όλους τους τρόπους να μείνει κοντά στον Martin, αλλά ο Ισπανός είχε σαφώς ανώτερο ρυθμό και συνεχώς άνοιγε τη διαφορά, η οποία πέρασε το 1 δευτερόλεπτο.

Ο Bez έκανε την πρώτη κίνηση και πέρασε τον Zarco, για να προσπαθήσει να περάσει τον Marquez . Πάνω στη μάχη όμως και οι δύο άνοιξαν τη γραμμή τους σε μια στροφή και είδαν τους Zarco και Aleix Espargaro να τους περνούν. Ο Espargaro όμως λίγο αργότερα εγκατέλειψε λόγω βλάβης.

Δείτε την εκπομπή μας για τον κόσμο της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Κι ενώ ο Martin ήταν αναμφισβήτητα πρώτος και ο Binder δεύτερος, στους τελευταίους γύρους δόθηκε πολύ σκληρή μάχη για την 3η θέση ανάμεσα στον Bagnaia και στον Miller, με τον πρωταθλητή να επικρατεί τελικά, στην προσπάθειά του να ελαχιστοποιήσει την απώλεια βαθμών.

Στο τέλος των 12 γύρων ο Μαρτίν πήρε άνετα τη νίκη, μπροστά από τους Binder και Bagnaia . Ο Miller ακολούθησε στην 4η θέση και ο Zarco ήταν 5ος. Ο Bezzecchi στον προτελευταίο γύρο «μονομάχησε» με τον Μάρκεθ για την 6η θέση, και την κατάκτησε, με τους  di Giannantonio και Vinales να κλείνουν τη βαθμολογούμενη 9άδα. Το αποτέλεσμα του Σπριντ έφερε ακόμα πιο κοντά στη βαθμολογία τους Μπανάια και Μαρτίν, με μόλις 8 βαθμούς να τους χωρίζουν πλέον.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ, Ιαπωνία

sprint

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles