spot_img

MotoGP, Ινδία QP: O Bezzecchi κέρδισε τον Martin στη μάχη της pole

O Marco Bezzecchi ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του MotoGP στην Ινδία, σημειώνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο στο τέλος του Q2. 

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του GP Ινδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP εξελίχθηκαν σε μονομαχία ανάμεσα στον Marco Bezzecchi της VR46 Ducati και στον Jorge Martin της Pramac Ducati.

Τελικά την pole position κατέκτησε ο Marco Bezzecchi με διαφορά λίγων χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati Lenovo θα βρίσκεται δίπλα τους στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Buddh International Circuit ξεκίνησαν με μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα αναβατών να διεκδικεί τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Q2. Ανάμεσά τους οι δύο εργοστασιακοί της ΚΤΜ, Μπίντερ και Μίλερ, οι δύο αναβάτες της Gresini Ducati και οι δύο της RNF Aprilia.

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι περισσότεροι περίμεναν τα τελευταία δευτερόλεπτα για να κάνουν τις προσπάθειές τους, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί στο τέλος ο Άλεξ Μάρκεθ είχε ένα highside και η μοτοσικλέτα του έμεινε ακινητοποιημένη στην άκρη της πίστας. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν οι κίτρινες σημαίες και κανείς δεν είχε την ευκαιρία να βελτιώσει το χρόνο του.

Ο Άλεξ Μάρκεθ βρισκόταν στη 2η θέση της κατάταξης σε εκείνο το σημείο, πίσω από τον Ραούλ Φερνάντεζ της RNF Aprilia. Οι δύο Ισπανοί ήταν εκείνοι που τελικά πήραν το εισιτήριο για το Q2, αλλά με τον αναβάτη της Gresini να έχει τραυματιστεί και να μεταφέρεται στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας.

Q2

Με το ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους οι Ducati πέρασαν αμέσως στην επίθεση, με τους Μπετζέκι, Μαρίνι και Μαρτίν να σημειώνουν γρήγορους γύρους και να εναλλάσσονται στην κορυφή του πίνακα των χρόνων. Ο Μαρτίν σε εκείνο το στάδιο έδειχνε να είναι ο ταχύτερος, αφήνοντας πίσω του το δίδυμο της VR46.

Εκείνοι που έδειχναν ότι μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των τριών πρώτων ήταν οι Μάβερικ Βινιάλες και Φάμπιο Κουαρταραρό ενώ ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια είχε μείνει λίγο πιο πίσω. Στο Q2 πήραν μέρος 11 αναβάτες, αφού ο Άλεξ Μάρκεθ βρισκόταν στο Ιατρικό Κέντρο μετά τον τραυματισμό του.

Οι τελικές προσπάθειες των αναβατών ήταν και οι αποφασιστικές για τις θέσεις εκκίνησης. Ο Μπανάια κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και να ανέβει στην 2η θέση, με την pole να κρίνεται ανάμεσα στους Μάρκο Μπετζέκι και Χόρχε Μαρτίν. Ο Ιταλός ήταν 43 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Ισπανό και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση στους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής. Ακολουθησαν οι Μαρίνι, Μιρ, Μ. Μάρκεθ, Ζαρκό, Κουαρταραρό, Βινιάλες, Α. Εσπαργκαρό και Φερνάντεζ.

Αποτελέσματα QP MotoGP Ινδία

q2

q1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles