spot_img

MotoGP, Ινδία Σπριντ: Ακόμα μία πρωτιά για Martin

O Jorge Martin ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του MotoGP στην Ινδία και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη του πρωταθλήματος. 

Το πρώτο GP Ινδίας στην ιστορία του MotoGP μάς έδωσε έναν επεισοδιακό όσο και ενδιαφέροντα Αγώνα Σπριντ. Νικητής ήταν -εύκολα- ο Jorge Martin της Pramac Ducati, ο οποίος πέρασε στην πρώτη θέση στην εκκίνηση και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati Lenovo τερμάτισε στη 2η θέση και 3ος ήταν ο Marc Marquez με τη Repsol Honda. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Marco Bezzecchi, ο οποίος βρέθηκε στην αμμοπαγίδα και στην τελευταία θέση στην πρώτη στροφή αλλά κατάφερε με επική αντεπίθεση να τερματίσει στην 5η θέση.

Ο Αγώνας Σπριντ στο Buddh International Circuit ξεκίνησε με καθυστέρηση 1,5 ώρας λόγω βροχής. Αν και την ώρα της εκκίνησης η πίστα είχε πια στεγνώσει, η δυνατή βροχή που έπεσε νωρίτερα την είχε πλημμυρίσει και οι διοργανωτές ανέβαλαν την εκκίνηση και έδωσαν στους αναβάτες μία έξτρα περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να αξιολογήσουν την κατάστασή της πριν από τον αγώνα.

Τελικά, οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στο grid, με τη σειρά που διαμορφώθηκε από τις πρωινές κατατακτήριες, με μια αισθητή απουσία: ο Alex Marquez λόγω της άσχημης πτώσης που είχε στο Q1 δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στο υπόλοιπο του 3ημέρου, καθώς διαγνώστηκε με τρία σπασμένα πλευρά.

Όταν επιτέλους έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Jorge Martin ξεκίνησε καλύτερα από όλους και βρέθηκε στην πρωτοπορία. Πίσω του όμως είχαμε δράμα, καθώς ο Luca Marini χτύπησε από πίσω τον Μάρκο Μπετζέκι και οι δύο ομόσταβλοι βρέθηκαν στην αμμοπαγίδα. Ο Bagnaia απέφυγε το επεισόδιο και κράτησε τη 2η θέση, ενώ πίσω του είχαμε ένα σπάνιο θέαμα, με τις Repsol Honda των Marquez και Joan Mir στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Πολύ καλή εκκίνηση έκαναν και οι δύο ΚΤΜ, με τον Brad Binder να πετάγεται στην 5η θέση και τον Jack Miller στην 7η, ενώ ανάμεσά τους στην 6η θέση βρισκόταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha. Ο Zarco ήταν 8ος και ο Vinales έκλεινε τη βαθμολογούμενη 9άδα.

Δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης. 

Ο Martin είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό και αμέσως άρχισε να απομακρύνεται από τον Bagnaia, ο οποίος βρισκόταν υπό διαρκή πίεση από τον Marquez. Ο Mir δεν ήταν μαζί τους, καθώς στον 3ο γύρο είχε πτώση και εγκατέλειψε. Σημαντική πρόοδο έκανε ο Bezzecchi, ο οποίος κατάφερε να συνεχίσει μετά το ατύχημα της πρώτης στροφής και βρισκόταν ήδη στην 9η θέση και μέσα στους βαθμούς.

Ο νεαρός Ιταλός ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα και μετά την πτήση του zarco και την προσπέραση που έκανε στον Vinales είχε ανέβει 7ος και έβαζε στο στόχαστρο τον Miller.

Στις πρώτες θέσεις ο ρυθμός του Martin ήταν αδυσώπητος και ο Ισπανός είχε αφήσει πάνω από 2 δευτερόλεπτα πίσω του τον Bagnaia, ο οποίος πλέον δεν ένιωθε απειλή από τον Marquez, που είχε πέσει πιο πίσω. Ο Ισπανός της Honda αντιθέτως είχε να ανησυχεί για τον Binderπου τον πλησίαζε όλο και περισσότερο, ενώ και ο Quartararo βρισκόταν κοντά τους.

Ενώ ο Bez συνέχισε να κερδίζει θέσεις, περνώντας και τον Μίλερ για την 6η θέση, ο Martin διατηρούσε την άνετη πρωτοπορία και απλώς πήγαινε με cruise control προς τον τερματισμό. Το ίδιο και ο Μπανάια στη 2η θέση, αλλά πιο πίσω οι μάχες μαίνονταν. Ο binder προσπαθούσε σκληρά να περάσει τον Marquez αλλά ο Ισπανός δεν του έδινε την ευκαιρία. Ο Bez όμως έφτασε και τον Κουαρταραρό και τον πέρασε για την 5η θέση.

Έτσι, ο Jorge Martin είδε πρώτος την καρό σημαία και πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του, με τον Pecco Bagnaia στη 2η θέση και τον Marc Marquez να παίρνει μια σπουδαία 3η θέση. Ακολούθησαν οι Brad Binder, Bezzecchi, Quartararo, Miller, Vinales και Raul Fernandez.

Αποτελέσματα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles