spot_img

MotoGP, Ινδονησία: Ανατρεπτική νίκη Bagnaia, στα «τάρταρα» ο Martin

Ανατροπή στην ανατροπή στον αγώνα του MotoGP στην Ινδονησία, με τον Pecco Bagnaia να παίρνει τη νίκη με εντυπωσιακό τρόπο και ξανά την κορυφή της βαθμολογίας.

Το GP Ινδονησίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP ήταν ένας αγώνας με πολλές ανατροπές, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η επιστροφή του Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati Lenovo στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά τη σπουδαία νίκη του. O Iταλός έκανε ένα θαυμάσια αγώνα έχοντας εκκινήσει από τη 13η θέση (!!!) και πήρε 25 υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του.

Ο Maverick Vinales έφερε την Aprilia στη 2η θέση και ο Fabio Quartararo έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα με τη Yamaha και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στην 3η θέση. Αμφότεροι πίεζαν τον Bagnaia μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως δεν κατάφεραν ποτέ να τον ξεπεράσουν.

Ο Jorge Martin «λύγισε» από την πίεση και είχε πτώση ενώ βρισκόταν άνετα στην πρώτη θέση και με διαφορά άνω των τριών δευτερολέπτων από τη δεύτερη θέση.

Εκκίνηση

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στη Μανταλίκα, ο Martin «εκτοξεύτηκε» από την 6η θέση και έστριψε πρώτος, μπροστά από τον Vinales και τον Quartararo. Πάρα πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Bagnaia, ο οποίος κέρδισε πολλές θέσεις και μετά την πτώση του Mariniβρέθηκε στην 4η θέση του αγώνα, πίσω από τον Γάλλο της Yamaha.

Ο Quartararo ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ducati και των Aprilia και είδε να τον περνούν διαδοχικά οι Bagnaiaκαι Espargaro, ενώ λίγο αργότερα έχασε άλλη μία θέση από τον Binder με την ΚΤΜ. Ο Binder όμως είχε να εκτίσει ποινή long lap καθώς κρίθηκε υπέυθυνος για την πτώση του Μαρίνι νωρίτερα.

Άπιαστος Martin

Στο μεταξύ, ο Martin είχε βάλει το κεφάλι κάτω και έγραφε διαδοχικούς πολύ γρήγορους γύρους, για να φτιάξει διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου από τον Vinales και πάνω από 3 δευτερόλεπτα από τον Bagnaia, ο οποίος έδινε τα πάντα για να τους πλησιάσει. Ακολουθούσαν οι Α. Espargaro, Quartararo, Oliveira, Miller, Μ. Marquez, Bezκαι ο Binderπου έκτισε την ποινή και έπεσε 10ος.

Η ανωτερότητα του Martin δεν φαινόταν να μπορεί να αμφισβητηθεί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τον Ισπανό της Pramac να αυξάνει τη διαφορά από τους διώκτες του αντί να τον πλησιάζουν. Πιο πίσω όμως δινόταν πολύ σκληρή μάχη για την 6η θέση. Ο Marquez αποχαιρέτησε νωρίς τον αγώνα έπειτα από πτώση, όπως και στο Σπριντ του Σαββάτου.

Ένα λάθος που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα

Κι ενώ ο Martin είχε φτιάξει μια διαφορά σχεδόν τριών δευτερολέπτων στην πρώτη θέση, έκανε ένα τραγικό λάθος που θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός της Pramac, χωρίς καμία απολύτως πίεση, έχασε το εμπρός μέρος της Ducati του στη στροφή 11 και είχε πτώση, που τον έβγαλε εκτός αγώνα.

Αυτό έφερε στην πρώτη θέση τον Vinales με την Aprilia, τον οποίο καταδίωκε ο Bagnaia, ο οποίος πλέον είχε πάρει πίσω την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό είχε περάσει τον A. Espargaro και βρισκόταν στην 3η θέση.

Πέρα από τη μάχη των πρωτοπόρων, ο αγώνας στην Ινδονησία αποδεικνυόταν μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία για τους αναβάτες. Μόνο 14 από τους 21 που ξεκίνησαν συνέχιζαν να γυρίζουν στην πίστα.

Η επίθεση των πρωταθλητών

Ο Pecco Bagnaia μεθοδικά άρχισε να πλησιάζει τον Vinales και 8 γύρους πριν από το τέλος κατάφερε να τον περάσει, χωρίς να πάρει ιδιαίτερο ρίσκο, για να περάσει στην πρώτη θέση. Ταχύτερος κι από τους δύο αυτούς όμως ήταν ο Fabio Quartararo, ο οποίος με γοργό ρυθμό εξαφάνισε τη διαφορά και έφτασε πίσω από τον Βινιάλες.

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο di Giannantonio στην 4η θέση, μπροστά από τον Brad Binder, ο οποίος ήταν 5ος παρότι έκτισε δύο ποινές long lap. Ακολουθούσε ο Jack Miller και ο τραυματίας Marco Bezzecchi, ο ο οποίος πέρασε τον Αυστραλό για να πάρει την 6η θέση.

Ο Bagnaia από τη στιγμή που πέρασε μπροστά προσπάθησε να απομακρυνθεί και έφτασε τη διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο, αλλά ο Vinales δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ο Ισπανός, αφού αντιμετώπισε με επιτυχία την επίθεση του Quartararo, άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά και να πλησιάζει τον Bagnaia, φέρνοντας μαζί του τον Γάλλο της Yamaha.

Ούτε ο Quartararo είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Ο πρωταθλητής του 2021 στους τελευταίους δύο γύρους εξαπέλυσε την επίθεσή του στον Vinales για τη 2η θέση, αλλά δεν κατάφερε να περάσει. Έτσι, ο Bagnaia πήρε την υπερπολύτιμη νίκη, με τους Vinales και Quartararo να συμπληρώνουν το βάθρο. Ακολουθησαν οι di Giannantonio, Bezzecchi, Binder, Miller, Bastianini, Rins και A. Espargaro.

Επόμενος αγώνας είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο, 20-22 Οκτωβρίου, στην Αυστραλία.

Αποτελέσματα GP Ινδονησίας

race

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles