spot_img

Wolff: «Θα είμαστε σύντομα στην κορυφή»

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ισχυρίζεται ότι η Mercedes πρέπει να επιστρέψει «πίσω στα βασικά», προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την W14 ο – 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής – Lewis Hamilton.

Η Mercedes μπήκε σε αυτή τη σεζόν με την ελπίδα να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού κέρδισε μόνο μια νίκη μετά την αναθεώρηση των τεχνικών κανόνων της Formula 1 πέρυσι. Ωστόσο, η γερμανική ομάδα παραμένει χωρίς νίκες το 2023 και έχει πετύχει λιγότερα βάθρα από τις δύο (εκ των τριών) ομάδων που προμηθεύει κινητήρα, τις Aston Martin και Mclaren.

Αλλά εκτός απ’ το γεγονός ότι η Mercedes φέτος υπολείπεται απόδοσης, ο Lewis Hamilton έχει αποκαλύψει απ’ την αρχή της σεζόν ότι δυσκολεύεται με το μονοθέσιο, επειδή η θέση του οδηγού είναι πολύ μπροστά. Ο Wolff ισχυρίζεται ότι η Mercedes πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν τέτοιου είδους παράπονα από κανέναν από τους δύο οδηγούς της την επόμενη σεζόν.

Εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνιστικότητας, η Mercedes εγκατέλειψε τη φιλοσοφία «zeropod» με την εισαγωγή ενός αναθεωρημένου μονοθεσίου με τροποποιημένο αμάξωμα στο Grand Prix Μονακό, τον Μάιο. Ο Wolff επιμένει ότι η Mercedes κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η προηγούμενη φιλοσοφία απέτυχε, προσθέτοντας ότι η μόνη εστίαση της γερμανικής ομάδας είναι να προσφέρει ένα πιο συμβατό μονοθέσιο. Συγκεκριμένα, δήλωσε.

«Ξέρουμε τι κατανοούμε όσον αφορά την εξέλιξη και δεν θα δώσουμε σημασία σε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε στα δεδομένα μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο. Πρέπει να τους δώσουμε μια γερή βάση για να πετύχουν καλούς βαθμούς».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

Η Red Bull κατέκτησε τον τίτλο των κατασκευαστών στην Ιαπωνία, με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών της δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Ο Max Verstappen έχει πάρει 14 νίκες σε σύγκριση με τις 2 του Sergio Perez, με τη διαφορά τους να έχει φτάσει στους 209 βαθμούς. Αυτό, δεν μπορεί παρά να αναγκάσει τον Wolff να παραδεχτεί ότι η κυριαρχία της Red Bull, ενισχύεται απ’ το επίπεδο στο οποίο οδηγεί ο Ολλανδός, λέγοντας επί λέξει.

«Υπάρχει μόνο ένας οδηγός αυτή τη στιγμή που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Η Ferrari, η Aston Martin, η Mclaren και εμείς, είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση. Τουλάχιστον είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, γιατί μετά από τόσα χρόνια μάθαμε πώς να βελτιστοποιούμε τα αποτελέσματά μας. Απλώς κανείς δεν πλησιάζει τον Verstappen».

Ωστόσο, ο Wolff παραμένει αισιόδοξος ότι η Mercedes μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull, ακόμη και πριν αλλάξουν οι κανονισμοί το 2026, με τον ίδιο να κάνει μία πολύ παράτολμη, για τα δεδομένα της F1, δήλωση.

«Μέχρι το 2026 θα είμαστε ξανά στην κορυφή, αλλιώς δεν θα ήμουν σε αυτό το άθλημα αν δεν πίστευα ότι είναι εφικτό να νικήσουμε τη Red Bull».

Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί η δήλωση – βόμβα του επικεφαλής της γερμανικής ομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles