spot_img

Πού υστερεί η Mercedes έναντι της Red Bull;

Ο Lewis Hamilton αποκάλυψε το βασικό σημείο στο μονοθέσιο της Mercedes-AMG το οποίο υστερεί σημαντικά σε απόδοση σε σχέση με το μονοθέσιο της Red Bull Racing φέτος.

Η νέα γενιά μονοθεσίων της Formula 1, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2022, έχουν αποδειχθεί ως η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών για τη Mercedes-AMG. Πέρυσι η γερμανική ομάδα πήρε ένα μεγάλο ρίσκο στο σχεδιασμό της W13 E-Performance, το οποίο όμως δεν απέδωσε καρπούς εντός πίστας. Φέτος αν και η W14 φαίνεται να έχει δώσει απαντήσεις σε κάποια από τα βασικά προβλήματα, με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι όλο το 2022 όπως οι αναπηδήσεις, το μονοθέσιο από πλευράς απόδοσης είναι ακόμα πολύ μακριά από τον καταιγιστικό ρυθμό της RB19.

Ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, αναγνωρίζει πως η ομάδα έχει κάνει μεγάλα άλματα σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

«Το 2022 είχαμε πρόβλημα με τις αναπηδήσεις σο μονοθέσιο κυριολεκτικά μέχρι τον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα στη σεζόν. Μόνο στη Βραζιλία δεν είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το φετινό μονοθέσιο δεν έχει τέτοια θέματα μονάχα σε μερικές στιγμές εδώ και εκεί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας.

Η Mercedes έμεινε πιστή στη σχεδιαστική φιλοσοφία του μονοθεσίου, συγκεκριμένα το κόνσεπτ των “zero pods”, με κάποιες όμως διακριτές διαφορές. Η συμπεριφορά της W14 εντός πίστας είναι σαφώς βελτιωμένη το 2023, συνεχίζει όμως να υστερεί σε αρκετά κομμάτια. Ο Βρετανός όμως αποκάλυψε πως γνωρίζει ακριβώς ποιο είναι το μειονέκτημα του μονοθεσίου σε σχέση με τη Red Bull Racing.

«Η W13 σαν μονοθέσιο είχε την ίδια ισορροπία καθ΄ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Όλο το βάρος ήταν κατανεμημένο κυρίως στο εμπρός μέρος και η αντίδρασή του σε κάθε στροφή ήταν απρόβλεπτη. Φέτος συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο μοτίβο, αλλά το πίσω τμήμα το μονοθεσίου δεν είναι όπως θα θέλαμε. Αν δεις το μονοθέσιο της Red Bull το κομμάτι από το οποίο παράγουν ταχύτητα την οποία διατηρούν και στις στροφές είναι στο πίσω μέρος. Το θετικό είναι πως φέτος το μονοθέσιό μας είναι πιο βατό στην οδήγηση».

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles