spot_img

MotoGP, ΗΠΑ: Ο Martin κυρίαρχος μπροστά από Bagnaia

Ο Jorge Martin ήταν εξαιρετικός στο FP2 του GP ΗΠΑ για το πρωτάθλημα του MotoGP, όντας ο ταχύτερος μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.

Η δράση συνεχίστηκε στο Circuit of the Americas με το FP2 του Grand Prix ΗΠΑ να διεξάγεται υπό στεγνές συνθήκες και έντονο ενδιαφέρον. Στη διαδικασία είδαμε τους αναβάτες να τελειοποιούν το στήσιμο των μοτοσικλετών τους, έκαναν προσομοιώσεις αγώνα και πάλεψαν σκληρά για να βρεθούν εντός της κρίσιμης πρώτης 10άδας.

Ταχύτερος μετά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Jorge Martin της Pramac Racing με το 2:02,178 και πλησίασε το δικό του απόλυτο ρεκόρ πίστας κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Στη 2η θέση ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Pecco Bagnaia, ο οποίος δεν είχε καθαρό τελευταίο πέρασμα, ωστόσο δείχνει απίστευτα γρήγορος και σταθερός. Ακολούθησε ο Alex Rins της LCR, κάνοντας την έκπληξη για λογαριασμό της Honda.

Στην 4η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Luca Marini, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος αναβάτης νωρίτερα στην πρώτη περίοδο δοκιμών. Πίσω του ήταν ο Maverick Vinalles της Aprilia, με τη διαφορά του όμως από την κορυφή να είναι μισό δευτερόλεπτο.

Αύριο στo Q2 θα βρεθεί ο Fabio Quartararo με την 7η θέση, με τον Γάλλο να ψάχνει επιπλέον απόδοση στον ένα γύρο. Εντός της πρώτης 10άδας βρέθηκαν οι αναβάτες της KTM Μπραντ Μπίντερ και Jack Miller. Ανάμεσά τους ήταν ο Aleix Espargaro με τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Aprilia.

Στη διαδικασία είχαμε εκπλήξεις αναφορικά με το ποιοι θα δώσουν μάχη στο Q1 στις κατατακτήριες. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μάρκο Μπεζέκι, ήταν μόλις 11ος, μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020, Joan Mir. Εκτός 10άδας ήταν επίσης οι Johann Zarco και Miguel Oliveira, με τους δύο να έχουν πτώσεις στη διαδικασία.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 18:10 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 18:50 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles