spot_img

Πότε θα δούμε γυναίκα οδηγό στη Formula 1;

Πολλοί θέλουν σύντομα να δουν μία γυναίκα οδηγό στη Formula 1, ωστόσο αυτό είναι κάτι δύσκολο και θα πάρει αρκετό χρόνο. 

Είναι αλήθεια πως η πλειονότητα των οδηγών σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελείται από άνδρες, ωστόσο υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν διακριθεί ανά τα χρόνια και έχουν σημειώσει αξιοσημείωτες διακρίσεις.

Η Formula 1 είναι ένα σπορ το οποίο έχει περισσότερα από 30 χρόνια να δει γυναίκα οδηγό στο grid. Τελευταία ήταν η Giovanna Amati πίσω στο 1992, η οποία απέτυχε σε τρεις περιπτώσεις να προκριθεί σε Grand Prix ως οδηγός της Brabham. Έκτοτε, έχουμε δει γυναίκες οδηγούς να έχουν μπει στο τμήμα ακαδημιών ομάδων, ωστόσο καμία δεν έχει κάνει το μεγάλο βήμα.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την FIA ώστε να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για γυναίκες οδηγούς να σκαρφαλώσουν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Ένα από αυτά είναι η Formula 1, όμως κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, δεν είναι εύκολο και απλό.

«Από εμπορικής άποψης, θα ήταν μαγικό να δούμε γυναίκα οδηγό στη Formula 1. Αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν γυναίκες οδηγοί που έχουν τα εφόδια να αγωνιστούν στο σπορ. Από τα 1.000 αγόρια νεαρής ηλικίας που θα ξεκινήσουν να κάνουν go-kart μόνο τα 20 θα φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ανάλογα θεμέλια για τα νεαρά κορίτσια. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες πως αυτό θα συμβεί σε δύο με τρία χρόνια. Είμαστε αυτή τη στιγμή πέντε ή έξι γενιές πίσω σχετικά».

Εν έτει 2023, υπάρχουν δύο αμιγώς γυναικεία πρωταθλήματα μονοθεσίων, το W Series και το F1 Academy. Αμφότερα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις οδηγούς να φτάσουν μέχρι και τη Formula 1.

Εσείς τι πιστεύετε σχετικά;

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles