spot_img

MotoGP, Ισπανία QP: O Espargaro έκανε τη διαφορά

Ο Aleix Espargaro ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα του MotoGP στην Ισπανία και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στους αγώνες που ακολουθούν.

Η Aprilia ήταν πολύ δυνατή στην Ισπανία και πανηγύρισε την pole position, από τη 16η θέση θα ξεκινήσει ο Κουαρταραρό. Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας στην πίστα της Χερέθ ήταν η ευκαιρία του Aleix Espargaro και της Aprilia να πανηγυρίσουν τη δεύτερη pole position τους στο MotoGP. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ταχύτατος το Σάββατο και εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση τόσο στο Σπριντ όσο και στον αγώνα της Κυριακής. Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα έχει τον Τζακ Μίλερ της ΚΤΜ και τον Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος κατατακτήριων, που ξεκίνησε με πολλά ηχηρά ονόματα να παίρνουν μέρος στο Q1. Από αυτό το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων κατάφεραν να προκριθούν στο Q2 o Πέκο Μπανάια της Ducati και ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ. Αυτό σημαίνει ότι έμειναν εκτός ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μάρκο Μπετζέκι (13ος) και ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, που θα εκκινήσει πολύ πίσω, από τη 16η θέση.

Στο ξεκίνημα του Q2 μια ελαφριά βροχή ξεκίνησε πάνω από την πίστα της Χερέθ αλλά δεν επηρέασε τους αναβάτες, που βγήκαν για τις προσπάθειές τους. Οι πρώτες θέσεις άλλαξαν χέρια πολλές φορές, πριν ο Εσπαργκαρό με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος εξασφαλίσει την pole position, μπροστά από τους Μίλερ και Μαρτίν.

Η ταχύτητα της ΚΤΜ στη Χερέθ επιβεβαιώθηκε από την 4η θέση του Μπραντ Μπίντερ και την 6η θέση του εντυπωσιακού Ντάνι Πεντρόσα. Ανάμεσά τους, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα έχουν τον πρωταθλητή Πέκο Μπανάια. Ακολούθησαν οι Ολιβέιρα, Ζαρκό, Μαρίνι, Βινιάλες, Νακαγκάμι και Άλεξ Μάρκεθ.

O αγώνας Σπριντ του Σαββάτου στη Χερέθ θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Q2

q2

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles