spot_img

Leclerc: «Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω τις Red Bull»

Ο Charles Leclerc αναγνωρίζει τα προβλήματα της Ferrari, όμως πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει με τους οδηγούς της Red Bull στους αγώνες του Μπακού.

Το δύο στα δύο έκανε στις περιόδους κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 ο Charles Leclerc για το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari κατέκτησε την πρωτιά στο Sprint Shootout και αργότερα μέσα στη μέρα θα εκκινήσει από την κορυφή στον Αγώνα Σπριντ. Το αποτέλεσμα έρχεται μετά την εντυπωσιακή pole position που πήρε την Παρασκευή στις κατατακτήριες.

Παρά το λάθος του στο τέλος του SQ3, που είχε ως αποτέλεσμα την επαφή του με τον τοίχο, ο Leclerc ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμά του, όχι όμως από τη συμπεριφορά των ελαστικών του.

«Με τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γόμα από εχθές. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και η συμπεριφορά τους διαφορετική. Είχα υπερθέρμανση στα πίσω ελαστικά στο δεύτερο γύρο. Προσπάθησα να πιέσω παραπάνω να ανακτήσω το χρόνο που είχα χάσει και έχασα τον έλεγχο. Ευτυχώς δεν έχει κάποια συνέπεια στις κατατακτήριες. Δεν ξέρω για τον Carlos πίσω μου, θα ήταν κρίμα αν βελτίωνε. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γύρο μου και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1. 

Όσο για την προσέγγισή του τόσο στον Αγώνα Σπριντ, όσο και στο Grand Prix, o Leclerc απάντησε.

«Θα πάμε για τη νίκη, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Στον αγώνα υστερούμε, η Red Bull είναι ένα βήμα μπροστά. Θα δούμε πως θα πάει. Πιστεύω πως βελτιώσαμε αρκετά το μονοθέσιό μας, αλλά σήμερα θα δούμε που πραγματικά είμαστε σε απόδοση. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω τις Red Bull. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Η Ferrari πρέπει να είναι στην κορυφή, θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω».

Ο Αγώνας Σπριντ είναι προγραμματισμένος για τις 16:30 ώρα Ελλάδος.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles