spot_img

MotoGP, Ισπανίας FP3: H αντίδραση του Bagnaia

Ο Peco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, με τις διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες να είναι απειροελάχιστες.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών για την Ducati, με τον αναβάτη της, Πέκο Μπανάια, να έχει εξαιρετικό ρυθμό και να ολοκληρώνει στην κορυφή των χρόνων. Ο Ιταλός έγραψε το 1:36,782 και ήταν μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, με τους δύο να είναι τα φαβορί για την pole position αργότερα μέσα στη μέρα. Πίσω τους ακολούθησε ο Τακάκι Νακαγκάμι με μία εντυπωσιακή προσπάθεια από τον Ιάπωνα.

Η μάχη για μία θέση στη 10άδα ήταν έντονη, με τους Μαρκ Μάρκεθ, Μάβερικ Βινιάλες, Χόρχε Μαρτίν και Τζακ Μίλερ να πλασαρίζονται εντός αυτής στην τελευταία τους προσπάθεια. Μεγάλη έκπληξη η απουσία του Άλεξ Ρινς που θα βρεθεί στο Q1 και μαζί του θα είναι ο poleman του προηγούμενου αγώνα, Ζοάν Ζαρκό.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα για να κάνουν αναγνωριστικά περάσματα και να δουν την κατάσταση της διαδρομής. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές και όλες οι ομάδες ήθελαν να δουν αν οι αλλαγές που έκαναν σε σχέση με χθες είχαν θετικά αποτελέσματα.

Στο πρώτο μισό της διαδικασίας είδαμε την πλειοψηφία των αναβατών να κάνει συνεχόμενους γύρους, ως μέρος της προετοιμασίας τους για τον αγώνα της Κυριακής. Όμως όλοι στο μυαλό τους είχαν το τέλος του FP3 όπου θα πίεζαν ώστε να κάνουν ένα χρόνο που θα τους φέρει εντός 10άδας.

Στα τελευταία 20 λεπτά ξεκίνησαν τα time attack, με τον Αλέις Εσπαργκαρό να κάνει έναν χρόνο που θα τον έφερνε στη 2η θέση, αλλά η επίδοσή του, ακυρώθηκε. Λίγο αργότερα ο Μπανάια έσπασε τα χρονόμετρα με το 1:36,782 και πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Οι Κουαρταραρό, Νακαγκάμι και Μιρ βελτίωσαν επίσης, αλλά δεν κατάφεραν να ρίξουν τον Ιταλό από την κορυφή.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση των εργοστασιακών αναβατών της Honda έως εκείνο το σημείο, με τους Εσπαργκαρό και Μάρκεθ να είναι στις θέσεις 13 και 15. Όλα θα κρινόντουσαν στα τελευταία 10 λεπτά για το ποιοι θα κέρδιζαν το χρυσό εισιτήριο για το Q2.

H πρώτη πτώση του πρωινού σκέλους ήρθε από τον Μπραντλ στη στροφή 6, ενώ οι Μίλερ και Μάρκεθ μπήκαν εντός 10άδας, με το χρονόμετρο να πλησιάζει το μηδέν. Ακόμα δύο αναβάτες της Honda είχαν πτώση στο τέλος της διαδικασίας, με τους Μπαστιανίνι, Μαρτίν και Βινιάλες να εξασφαλίζουν μία θέση στην πρώτη 10άδα.

Αποτελέσματα FP3

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles