spot_img

MotoGP, Ισπανίας Race: Άπιαστος ο Bagnaia έγινε νέος Βασιλιάς της Χερέθ

Ο Francesco Bagnaia άντεξε στην πίεση του Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, παίρνοντας την πρώτη του νίκη για το 2022 στο GP Ισπανίας.

Ο αγώνας στην πίστα της Jerez ήταν ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία αέρα στην έναρξη του αγώνα στους 27 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 45 βαθμούς κελσίου. Η κορυφή είχε πολύ ωραίες μάχες, με τη Ducati και τη Yamaha να διεκδικούν τη νίκη μέχρι τέλους. Ο Francesco Bagnaia (Ducati) διατήρησε την πρώτη θέση από το ξεκίνημα του αγώνα, παρά τη μεγάλη πίεση από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo (Yamaha). Ο Ιταλός αναβάτης τερμάτισε μόλις 0,285s από τον «El Diablo», ενώ το podium συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro με Aprilla, μετά από μία καλή εμφάνιση στον αγώνα της πατρίδας του. Οι Ισπανοί Marc Marquez με Honda και Joan Mir με Suzuki τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 6, με τον Jack Miller με Ducati να βρίσκεται ανάμεσα στους δύο Πρωταθλητές στην 5η θέση.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Takaaki Nakagami με Honda, ο οποίος έστριψε 4ος στην εκκίνηση και κατέληξε στην 7η θέση, με τους Ιταλούς Enea Bastianini και Marco Bezzecchi να έπονται, αμφότεροι με Ducati, στις θέσει 8 και 9. Ο Brad Binder με ΚΤΜ ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 10η θέση και ο teammate του, Miguel Oliveira, βρέθηκε στη 12η θέση. Ο Pol Espargaro με Honda έμεινε σε «ρηχά νερά» και τερμάτισε μόλις στην 11η θέση. Οι Ισπανοί Alex Marquez με Honda και Maverick Vinales πλασαρίστηκαν στις θέσεις 13 και 14.

Δείτε το GP Silverstone για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Η επόμενη τετράδα αναβατών είχε ιταλικό «χρώμα», με τον Franco Morbidelli (15η θέση) με Yamaha να είναι ο τελευταίος που βαθμολογήθηκε στο GP Ισπανίας, με τους Luca Marini (Ducati), Andrea Dovizioso (Yamaha) και Fabio Di Giannantonio (Ducati) να είναι στις θέσεις 16 με 18. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Alex Rins (Suzuki), Remy Gardner (KTM), Lorenzo Savadori (Aprilla) και Jorge Martin (Ducati). Οι αναβάτες που δεν τερμάτισαν ήταν οι Stefan Bradl (Honda), Johann Zarco (Ducati) και Darryn Binder (Yamaha).

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Fabio Quartararo έχει 89 πόντους, με τον Aleix Espargaro να έπεται με 82. Επόμενος αγώνας για το MotoGP είναι το GP Γαλλίας το τριήμερο 13-15 Μαΐου στην πίστα του Le Mans. 

Αποτελέσματα GP Ισπανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles