spot_img

F1: Πότε θα σταματήσει ο Alonso να αγωνίζεται;

Ο Fernando Alonso δηλώνει πως διατηρεί το κίνητρο για να συνεχίζει να αγωνίζεται στη Formula 1 διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, αισθάνεται πως είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Ο Fernando Alonso επέστρεψε, μετά από απουσία δύο χρόνων, στη Formula 1 το 2021 για λογαριασμό της Alpine. Η σεζόν δεν είχε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, εκτός από την τρομερή του άμυνα στον Lewis Hamilton στο GP Ουγγαρίας όπου τερμάτισε 4ος, αλλά και το πρώτο του podium μετά το 2014 στο GP Κατάρ (3η θέση). Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με τον Ισπανό να έχει συγκεντρώσει μόλις 2 πόντους σε τέσσερις αγώνες, αντίθετα με τον teammate του, Esteban Ocon, που έχει 20.

Ο Fernando Alonso, παρόλο που είναι ο γηραιότερος οδηγός του grid, σκοπεύει να παραμείνει στη Formula 1 μετά και το τέλος του συμβολαίου του το 2022. Ο ίδιος αναφέρει το λόγο που επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται:

«Ο λόγος είναι πως νιώθω να είμαι καλύτερος από τους υπόλοιπους. Όταν έρθει κάποιος οδηγός και διακρίνω πως με κερδίζει καθαρά λόγω ικανοτήτων, όταν διαπιστώσω πως δεν είμαι πλέον καλός στις εκκινήσεις, την προετοιμασία του μονοθεσίου ή απλά η άλλη πλευρά του γκαράζ είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από εμένα και δεν μπορώ να κάνω τέτοιους χρόνους, τότε ίσως θα σηκώσω το χέρι μου και θα πω: “Αυτή είναι η στιγμή για εμένα που θα έπρεπε να σκεφτώ να κάνω κάτι άλλο”. Για την ώρα, όμως, νιώθω το αντίθετο, αγαπώ τους αγώνες ταχύτητας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα.

Ο Fernando Alonso δε σκοπεύει να τερματίσει σύντομα την καριέρα του στη Formula 1. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου, επιθυμία του είναι να ξεκινήσει συζητήσεις με την Alpine μέσα στο καλοκαίρι για ανανέωση του συμβολαίου του. Με δεδομένο πως ο teammate του, Esteban Ocon, παραμένει μέχρι το 2024, η γαλλική ομάδα αναζητεί κάποια κενή θέση στο grid της Formula 1 για τον ταλαντούχο Πρωταθλητή της Formula 2, Oscar Piastri. Βέβαια, θέτει ως όρο τη δυνατότητα να τον αποκτήσει εκ νέου όποτε επιθυμεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles