spot_img

MotoGP Μ. Βρετανία QP: Στην pole position ο ασυναγώνιστος Zarco

Ο Johann Zarco ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες του GP Μ. Βρετανίας, σημειώνοντας ρεκόρ πίστας, με τους Vinales και Miller να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά εκκίνησης.

Ο Johann Zarco δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο FP3, καθώς είχε πτώση στην τελευταία του προσπάθεια. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης κατάφερε να είναι αλάνθαστος στις τελευταίες στιγμές του Q2 και ολοκλήρωσε έναν πολύ καλό γύρο με χρόνο 1:57.767. Αυτή ήταν η δεύτερη pole position για τον ίδιο το 2022, την 5η για δορυφορική ομάδα Ducati και την 9η σε 12 αγώνες για την ιταλική μοτοσυκλέτα. Στη 2η θέση ήταν ο Maverick Vinales (+0,098s) με Aprilia, ενώ την πρώτη σειρά εκκίνησης στην 3η θέση συμπλήρωσε ο Jack Miller (+0,164s) με Ducati.

Η δεύτερη σειρά εκκίνησης περιέχει τα «μεγάλα» ονόματα, με το Fabio Quartararo (+0,171s) να καταλήγει στην 4η θέση, ενώ έχει και το long lap penalty για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Francesco Bagnaia (+0,194s) με Ducati ήταν στην 5η θέση, με τον Aleix Espargaro (+0,199s) με Aprilia να έπεται. Η 3η σειρά εκκίνησης περιέχει αποκλειστικά αναβάτες της δορυφορικής Ducati, με του Marco Bezzecchi, Enea Bastianini και Jorge Martin να καταλαμβάνουν τις θέσεις 7,8 και 9 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Luca Marini με Ducati, με τις Suzuki των Alex Rins και Joan Mir να βρίσκονται στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα. 

Η εργοστασιακή ΚΤΜ δεν κατάφερε να περάσει στο Q2, με το Miguel Oliveira να μένει στη 13η θέση και τον Brad Binder να έπεται στη 14η. Ο Fabio Di Giannantonio με Ducati ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στη 15η θέση, ενώ ο Remy Gardner με ΚΤΜ ήταν στη 16η θέση. Αρνητικότατο ήταν το πρόσημο για τη Honda, που είχε τον Alex Marquez στη 17η θέση, πίσω του ακολούθησαν οι Stefan Bradl και Pol Espargaro της εργοστασιακής ομάδας στις θέσεις 18 και 19 αντίστοιχα, ενώ ο Takaaki Nakagami περιορίστηκε στην 21η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Franco Morbidelli με Yamaha στην 20ή θέση, ενώ την κατάταξη συμπλήρωσαν ο Raul Fernandez με ΚΤΜ και οι Darryn Binder και Andrea Dovizioso με Yamaha.

Το GP Μ. Βρετανίας διεξάγεται την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP GP Μ. Βρετανίας

Image

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles