spot_img

MotoGP Μ. Βρετανία: Νίκη θρίλερ για Bagnaia και Ducati

Η εργοστασιακή Ducati κυριάρχησε στο GP Μ. Βρετανίας, κάνοντας το 1-3 με νικητή το Francesco Bagnaia και τον Jack Miller 3ο, έχοντας ανάμεσά τους το Vinales με Aprilia. Ο Quartararo ήταν στην 8η θέση και ο Aleix Espargaro ακριβώς πίσω του.

Το GP Μ. Βρετανίας είχε τη σφραγίδα της εργοστασιακής Ducati, με το Francesco Bagnaia να παίρνει τη νίκη, στην ύστατή του προσπάθεια να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή στο Πρωτάθλημα. Ο Ιταλός αναβάτης σημείωσε τη 2η συνεχόμενη νίκη του και πλησίασε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Fabio Quartararo. Ο Maverick Vinales με Aprilia ήταν στη 2η θέση μετά από επίσης πολύ καλή εμφάνιση, ενώ το podium συμπλήρωσε ο Jack Miller με Ducati. Οι δορυφορικές Ducati των Enea Bastianini και Jorge Martin ήταν στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

Ο Miguel Oliveira με ΚΤΜ κέρδισε αρκετές θέσεις στο τέλος και σκαρφάλωσε στην 6η θέση, μπροστά από τον Alex Rins (7η θέση) με Suzuki. Ο Fabio Quartararo με Yamaha έπεσε μέχρι την 8η θέση, έχοντας πίσω του τον Aleix Espargaro με Aprilia στην 9η. Ο Γάλλος δεν έχασε ιδιαίτερα, αναφορικά με τη βαθμολογία, ενώ ο Ισπανός αναβάτης επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρή πτώση του το Σάββατο στο FP4.

Ο Marco Bezzecchi με Ducati ήταν στη 10η θέση, μπροστά από τον Brad Binder με ΚΤΜ που ολοκλήρωσε το GP Μ. Βρετανίας στην 11η θέση, ενώ ο Luca Marini με Ducati πλασαρίστηκε στη 12η θέση. Σε ρηχά νερά και πάλι η Honda, που είχε τον Takaaki Nakagami στη 13η και τον Pol Espargaro της εργοστασιακής ομάδας στη 14η θέση. Τον τελευταίο πόντο συγκέντρωσε ο Franco Morbidelli (15η θέση) με Yamaha.

Εκτός βαθμών τερμάτισαν, από τις θέσεις 16 μέχρι 22, οι Andrea Dovizioso (Yamaha), Alex Marquez (Honda), Remy Gardner (KTM), Stefan Bradl (Honda), Darryn Binder (Yamaha), Raul Fernandez (KTM) και Fabio Di Giannantonio (Ducati). Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν ήταν οι Joan Mir με Suzuki και Johann Zarco με Ducati, με τον τελευταίο να έχει πτώση από την πρώτη θέση στο αρχικό σκέλος του αγώνα.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Fabio Quartararo (Yamaha) προηγείται με 180 πόντους, πίσω του βρίσκεται ο Aleix Espargaro (Aprilia) στους 158, ενώ ο Francesco Bagnaia (Ducati) ανέβηκε στους 131 πόντους. Επόμενος αγώνας είναι το GP Αυστρίας στις 21 Αυγούστου.

Αποτελέσματα GP Μ. Βρετανίας 

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles