spot_img

MotoGP, Μαλαισίας: Ο τίτλος θα κριθεί στη Βαλένθια

O Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα του MotoGP στη Μαλαισία υπό τρομερά αγχωτικές συνθήκες και είναι πλέον με το ένα χέρι στο τρόπαιο του πρωταθλητή.

Ο Francesco Bagnaia, μετά από μία καταπληκτική εκκίνηση, πήρε τη νίκη στο GP Μαλαισίας, ωστόσο δεν εξασφάλισε το Πρωτάθλημα, με το Fabio Quartararo να τερματίζει 3ος.

Το GP Μαλαισίας εξελίχθηκε με τον καλύτερο για τους διεκδικητές του Πρωταθλήματος αναβατών. Στον πρώτο γύρο, οι δυο τους είχαν ονειρεμένο ξεκίνημα, με τον Bagnaia να ανεβαίνει στη 2η θέση και τον Quartararo να σκαρφαλώνει στην 5η. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Martin, που ήταν πρωτοπόρος, για να πάρει την πρώτη θέση. Μετά από μία ανταλλαγή της κορυφής με τον Enea Bastianini, ο Francesco Bagnaia αναδείχθηκε νικητής στο GP Μαλαισίας, σημειώνοντας την 7η φετινή του νίκη. Ο μελλοντικός του teammate στην εργοστασιακή Ducati, Enea Bastianini, τερμάτισε στη 2η θέση. Ο Fabio Quartararo με Yamaha ανέβηκε μέχρι την 3η θέση και πλέον έχει μηδαμινές ελπίδες για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Marco Bezzecchi με Ducati τερμάτισε στην 4η θέση για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, με τον Ιταλό rookie να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Ο Alex Rins με Suzuki ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Jack Miller με Ducati, ο οποίος βρέθηκε στην 6η θέση. Ο Marc Marquez με Honda έπεσε μέχρι την 7η θέση, με τον Brad Binder με ΚΤΜ να ακολουθεί στην 8η θέση. Ο Johann Zarco με Ducati ήταν στην 9η θέση, ενώ ο Franco Morbidelli με Yamaha τερμάτισε στη 10η θέση, μετά από μεγάλη μάχη, στο δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμά του στη σεζόν.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia είχε επαφή με τον Ιταλό αναβάτη και έχασε στο τέλος τη 10η θέση, βγαίνοντας και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του Τίτλου. Ο Carl Crutchlow με Yamaha ήταν στη 12η θέση, με το Miguel Oliveira με ΚΤΜ να έπεται στη 13η θέση. Οι Ισπανοί Pol Espargaro με Honda και Raul Fernandez με ΚΤΜ πήραν τους τελευταίους βαθμούς του αγώνα στην πίστα της Sepang.

Οι αναβάτες που επίσης τερμάτισαν ήταν οι Maverick Vinales (Aprilia), Alex Marquez (Honda), Remy Gardner (KTM) και Joan Mir (Suzuki). Αυτοί, από την άλλη πλευρά, που εγκατέλειψαν ήταν οι Fabio Di Giannantonio (Ducati), Darryn Binder (Yamaha), Jorge Martin (Ducati), Tetsuta Nagashima (Honda) και Luca Marini (Ducati). Για τον τελευταίο ήταν η πρώτη του εγκατάλειψη μετά από 36 συνεχόμενους τερματισμούς στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Πρωτάθλημα, ο Francesco Bagnaia έχει, πλέον, διαφορά 23 πόντων και του αρκεί η 14η θέση στον τελευταίο αγώνα της σεζόν για να εξασφαλίσει τον πρώτο Τίτλο της καριέρας του στο MotoGP. Το GP Βαλένθιας κλείνει το πρόγραμμα του 2022 και διεξάγεται το τριήμερο 4-6 Νοεμβρίου.

Αποτελέσματα GP Μαλαισίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles