spot_img

Sainz: «Είναι μια pole που περίμενα, αλλά η Red Bull παραμένει φαβορί»

Ο Carlos Sainz σημείωσε μια εκπληκτική pole position στο Grand Prix Η.Π.Α. και παρόλο που έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή του ίδιου και της ομάδας πιστεύει πως θα δυσκολευτούν για τη νίκη.

Ο Sainz έκανε την μεγάλη έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές στο circuit of the Americas. Ειδικά μετά το τέλος της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών ο Max Verstappen έδειχνε να είναι το μεγάλο φαβορί για την pole. Ο Ισπανός όμως στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 δάμασε την πίστα παρά τους ισχυρούς ανέμους και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτηρίων με 1:34.356, μόλις 0.065 δέκατα ταχύτερος από τον teammate του Charles Leclerc.

Στις δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες ο Sainz αποκάλυψε πως κυνηγούσε εδώ και καιρό μια pole position και δήλωσε πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

«Το διασκέδασα πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο με τους δυνατούς ανέμους που είχε σήμερα και σε αρκετά σημεία οι ριπές αέρα έκαναν την κάθε στροφή και μια ξεχωριστή περιπέτεια. Ειδικά με αυτά τα μονοθέσια δεν μπορείς να υπολογίσεις αν θα έχεις καλή πρόσφυση ή όχι στην στροφή με τους ανέμους. Κατάφερα όμως να κάνω έναν καλό γύρο χωρίς λάθη. Είναι μια pole που περίμενα, γιατί στις τελευταίες κατατακτήριες ειδικά σε στεγνή πίστα ήμουν πολύ κοντά στους χρόνους».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

Αυτή ήταν η τρίτη pole position για τον Sainz φέτος και έγινε ο πρώτος Ισπανός οδηγός της Formula 1 που κατάφερε να σημειώσει pole επί αμερικανικούς εδάφους. Παράλληλα χάρισε και την πρώτη pole για την Scuderia Ferrari στην πίστα του Austin. Ο ίδιος όμως προβλέπει πως το έργο της ομάδας θα είναι δύσκολο στον αυριανό αγώνα καθώς το αγωνιστικό πακέτο της Red Bull Racing παραμένει άκρως ανταγωνιστικό.

«Η αλήθεια είναι πως η Red Bull παραμένει το φαβορί για τον αυριανό αγώνα. Πιστεύω έχουν συνήθως καλύτερο ρυθμό αγώνα και πάντα μας κερδίζουν στο κομμάτι αυτό. Ο Max έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως και η ομάδα με το μονοθέσιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να μείνουμε μπροστά και να κερδίσουμε τον αγώνα. Θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσουμε αυτούς τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της σεζόν».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles