spot_img

Φέρνει άμεσα αναβαθμίσεις η Mercedes στο Silverstone

Η Mercedes σχεδιάζει να φέρει νέο πακέτο αναβαθμίσεων στο ερχόμενο GP Μ. Βρετανίας, εν μέσω υψηλών προσδοκιών για το συγκεκριμένο αγώνα.

Η Mercedes έδειξε να βρίσκει λίγη περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιό της, τη W13, στο GP Καναδά. Τα «ασημί βέλη» δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη σε κάποιο σημείο του αγώνα της Formula 1, ωστόσο «κλείδωσαν» σχετικά εύκολα τις θέσεις 3 και 4. Σε ορισμένους γύρους, μάλιστα, ο ρυθμός κυρίως του Lewis Hamilton ήταν εφάμιλλος, αν όχι ελάχιστα ταχύτερος, από αυτόν που είχαν οι πρωτοπόροι Max Verstappen και Carlos Sainz.

Στο καθιερωμένο βίντεο της Mercedes της ανάλυσης ενός αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής της, Mike Elliott, αποκαλύπτει τα σχέδια της ομάδας, σχετικά με αναβαθμίσεις, για το GP Μ. Βρετανίας.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θα φέρουμε ορισμένα νέα εξαρτήματα στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας), θα προσπαθήσουμε να εξάγουμε περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο, ή ακόμα και από το πακέτο αναβαθμίσεων που θα έχουμε. Νομίζω, όμως, πως την ίδια στιγμή θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να παραδεχτούμε πως, για την ώρα, είμαστε λίγο πίσω από τις κορυφαίες ομάδες, τις Ferrari και Red Bull. Σε κανονική ροή αγώνα, νομίζω πως θα είναι δύσκολο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Η Mercedes, στην προσπάθειά της να εξάγει περισσότερη απόδοση, έχει το αμάξωμα της W13 σε χαμηλό ύψος, κάτι που τη φέρνει σε μειονεκτική θέση σε πίστες με όχι και τόσο ομαλό οδόστρωμα. Παρά τις διαφορές που έχει η πίστα του Silverstone, συγκριτικά με προηγούμενες, ο Mike Elliott δεν περιμένει ιδιαίτερη αλλαγή στη δυναμική της Mercedes στο Silverstone.

«Νομίζω πως το Silverstone είναι μία πίστα που μας ταιριάζει λίγο καλύτερα, όπως και η Βαρκελώνη, όμως ίσως θα είναι ελαφρώς πιο δύσκολο. Οτιδήποτε και αν συμβεί, θα πιέσουμε όσο μπορούμε, οι οδηγοί μας θα κάνουν τα πάντα, καθώς όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Θέλουμε τη νίκη για την ομάδα, σίγουρα τη θέλουμε και για τους υποστηρικτές μας, θα δούμε τι θα συμβεί».

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, συμμερίζεται την άποψη του Elliott για το Silverstone, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να δίνει μεγάλη έμφαση στη γενικότερη βελτίωση της ομάδας.

«Το Silverstone ήταν καλή πίστα για εμάς στο παρελθόν και έχει πιο ομαλό οδόστρωμα, δεν είναι όμως σαν τη Βαρκελώνη (GP Ισπανίας). Θα πρέπει να διαχειριστούμε τις όποιες προσδοκίες μας και να δουλέψουμε σκληρά, να κοιτάξουμε τα δεδομένα και να εφαρμόσουμε λογικές λύσεις, όχι μόνο για το Silverstone, αλλά και για τη συνέχεια».

Η Mercedes θέλει να συνεχίσει την πολύ καλή παράδοση που έχει στο GP M. Βρετανίας. Η γερμανική ομάδα έχει 7 νίκες σε 9 αγώνες στο Silverstone στην υβριδική εποχή και ελπίζει να πλησιάσει στον αγώνα του 2022 περισσότερο τις δύο κορυφαίες ομάδες.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις εκπομπές μας και στο Spotify.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles