spot_img

MotoGP, Πορτογαλία: Bastianini στην κορυφή, η Yamaha στο Q2

O Enea Bastianini ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP στην Πορτογαλία, στην οποία κρίθηκαν οι συμμετέχοντες του αυριανού Q2.

Μετά την προσαρμογή στις συνθήκες του Πορτιμάο στην πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν σε μια σαφώς καλύτερη πίστα το απόγευμα για τη, σαφώς μεγαλύτερης σημασίας χρονομετρημένη περίοδο του GP Πορτογαλίας.

Σε αυτά τα 60 λεπτά καθορίστηκαν οι θέσεις στα γκρουπ των κατατακτήριων δοκιμών, με τους 10 πρώτους να εξασφαλίζουν απευθείας τη θέση τους στο Q2 και τους υπόλοιπους να πρέπει να περάσουν από το «βάσανο» του Q1 για να διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις.

Η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν σε κάθε πέρασμα, καθώς απομακρυνόταν η σκόνη και περισσότερο ελαστικό στρωνόταν στην επιφάνειά της. Έτσι, οι χρόνοι έπεφταν σταδιακά όσο περνούσε η ώρα αλλά τα πιο καθοριστικά για την κατάταξη ήταν τα τελευταία λεπτά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Σε αυτήν τη «time attack» διαδικασία, που έμοιαζε λίγο με κατατακτήριες, είχαμε αρκετές πτώσεις, καθώς οι αναβάτες πίεζαν παραπάνω για να σημειώσουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Οι Μορμπιντέλι, Μαρίνι και Μαρκ Μάρκεθ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έπεσαν και δεν είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν το χρόνο τους.

Τελικά, εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της περιόδου ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati GP24, ο οποίος είχε προλάβει να κάνει τη γρήγορη προσπάθεια πριν από το χαμό με τις κίτρινες σημαιες, μπροστά από τον Τζακ Μίλερ της ΚΤΜ που ήταν 2ος. Ο Μαρκ Μάρκεθ με τον πολύ καλό χρόνο που είχε σημειώσει πριν από την πτώση του πήρε την 3η θέση, με τον Χόρχε Μαρτίν να παίρνει την 4η θέση. Ακολούθησαν οι Μπίντερ, Μπετζέκι, Βινιάλες, Μπανάια, Κουαρταραρό και Ρινς.

Ομάδες και αναβάτες θα επιστρέψουν στην πίστα το πρωί του Σαββάτου για άλλη μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και αμέσως μετά για τις κατατακτήριες, που θα ξεκινήσουν στις 12:50 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles