spot_img

MotoGP, Πορτογαλία Σπριντ: O πρωταθλητής μίλησε

Ο Pecco Bagnaia ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου του, κερδίζοντας στον Αγώνα Σπριντ του MotoGP στην Πορτογαλία, για λογαριασμό της Ducati. 

Μια νέα σελίδα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ξεκίνησε στο Πορτιμάο με τον πρώτο Αγώνα Σπριντ για το Grand Prix Πορτογαλίας. Ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνας με πολλές μάχες και πτώσεις, καθώς οι αναβάτες τα έδωσαν όλα στους 12 μόλις γύρους που κράτησε.

Αυτός που τα βιβλία των ρεκόρ θα καταγράψουν ως τον πρώτο νικητή σε Αγώνα Σπριντ είναι ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati. Ο πρωταθλητής έδινε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα μεγάλη μάχη με τον Jorge Martin της Pramac Ducati και κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει και να δει πρώτος την καρό σημαία.

Τρομερό αγώνα έκανε ο Marc Marquez με τη Repsol Honda, ο οποίος πάλεψε με τους αντιπάλου και με τη μοτοσικλέτα του σε όλο τον αγώνα για να τερματίσει τελικά στην 3η θέση, μπροστά από τον Jack Miller της ΚΤΜ, ο οποίος επίσης βρισκόταν συνεχώς μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις τρεις μοτοσικλέτες της Aprilia, με τους Maverick Vinales, Aleix Espargaro και Miguel Oliveira να τερματίζουν στις θέσεις 5, 6 και 7. Η σειρά αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική γιατί ο Oliveira ήταν ταχύτερος και διεκδικούσε με αξιώσεις μια θέση στην 3άδα, πριν κάνει ένα λάθος στον τελευταίο γύρο και πέσει πίσω από τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας.

Τις δύο επόμενες βαθμολογούμενες θέσεις πήραν ο Johann Zarco και Alex Marquez, αμφότεροι με Ducati. Ο Fabio Quartararo της Yamaha δεν έκανε καλό ξεκίνημα στη χρονιά και τερμάτισε εκτός βαθμών στη 10η θέση. Ο Γάλλος ήταν και άτυχος στο ξεκίνημα, καθώς έχασε πολλές θέσεις όταν ο Joan Mir παραλίγο να τον παρασύρει στην πτώση του και προσπάθησε πολύ να ανακάμψει, χωρίς να καταφέρει να μπει στους βαθμούς.

Ο πρώτος Αγώνας Σπριντ της χρονιάς είχε πολλά «θύματα» Ήδη στον πρώτο γύρο οι Luca Marini και Enea Bastianini συγκρούστηκαν και βγήκαν εκτός αγώνα, με ξεκάθαρη ευθύνη του πρώτου. Στη συνέχεια έπεσε και ο Mir ενώ εγκατέλειψαν επίσης οι Augusto Fernandez και Marco Bezzechi.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα MotoGP Πορτογαλία Σπριντ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles