spot_img

Horner: «Οι οδηγοί μας είναι ελεύθεροι να παλέψουν»

Στη Red Bull Racing υποστηρίζουν πως οι οδηγοί της έχουν το ελεύθερο να παλέψουν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς της Formula 1.

Η Red Bull Racing έκανε το δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, έπειτα από το 1-2 στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Ο Sergio Perez μετουσίωσε την pole position σε νίκη, με τον Max Verstappen να τερματίζει στη 2η θέση, έχοντας ξεκινήσει από τη 15η.

Έπειτα από την αποχώρηση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο τέλος του 20ου γύρου, ο Μεξικανός οδηγός έχτισε μια διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον 3ο στην κατάταξη Fernando Alonso. Μάλιστα, η Red Bull RB19 ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο ταχύτερη από τα υπόλοιπα μονοθέσια σε ρυθμό αγώνα.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο επικεφαλής των «ταύρων», Christian Horner, μιλώντας στο Sky Sports, θέλησε να υπενθυμίσει στον ανταγωνισμό τη δυναμική του μονοθεσίου της αυστριακής ομάδας.

«Ήμασταν τυχεροί με το χρονικό σημείο που βγήκε στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Max να περάσει τις δύο Ferrari, ωφελήθηκε από αυτό. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν η πραγματική απόδοση του μονοθεσίου μας στην πίστα, τα δώσαμε όλα. Έχω πει όμως πως πρέπει να περιμένουμε ορισμένους αγώνες για να έχουμε μια καθαρή εικόνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110, με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Επιπλέον ο Βρετανός τόνισε πως δεν υπήρξαν οδηγίες της ομάδας προς τους οδηγούς της.

«Έχουμε ένα φοβερό μονοθέσιο και δύο σπουδαίους οδηγούς. Τους είπαμε πριν τον αγώνα πως θα είναι ελεύθεροι να παλέψουν μεταξύ τους, αλλά να έχουν καθαρή μάχη. Αμφότεροι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και πιστεύω ο Τσέκο έκανε τον καλύτερο αγώνα του στη Formula 1, ειδικά μετά την αποχώρηση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας με τη σκληρή γόμα. Αμέσως έχτισε μια διαφορά 5 δευτερολέπτων, τη διατήρησε και τη διαχειρίστηκε. Μπράβο σε αυτόν και στην ομάδα που πήρε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς».

Έπειτα από το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 στο φετινό πρωτάθλημα, η Red Bull Racing έχει «χτίσει» ένα υγιές προβάδισμα 49 βαθμών στη βαθμολογία των κατασκευαστών έναντι της Aston Martin.

Δείτε το απίθανo GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles