spot_img

MotoGP Πορτογαλίας: Επιβλητική νίκη Quartararo

O Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Πορτογαλίας, τον πέμπτο αγώνα του MotoGP στο 2022, με μία απίστευτη εμφάνιση αντάξια ενός πρωταθλητή.

Κανένας δεν κατάφερε να αντισταθεί στον αναβάτη της Yamaha που έφτασε στην πρώτη του νίκη στο 2022 με μία τρομερή εμφάνιση. Ο Γάλλος προσπέρασε τον Joan Mir και δεν κατάφερε να τον πλησιάσει κανένας και πήρε παράλληλα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα αναβατών. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco που δεν είχε το ρυθμό του συμπατριώτη του, αλλά πήρε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Το βάθρο έκλεισε ο Aleix Espargaro της Aprilia.

Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Alex Rins της Suzuki, o οποίος από 23ος κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και ισοβαθμεί με τον Quartararo στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πίσω του την πρώτη 5άδα έκλεισε ο τοπικός ήρωας, Miguel Oliveira με την KTM, ο οποίος είχε έναν ήσυχο αλλά σταθερό αγώνα.

Ο Marc Marquez κέρδισε στο νήμα τον αδερφό του Alex, σε μία αρκετά περίεργη ημέρα για τη Honda που δεν είχε την ταχύτητα για τη νίκη. Ο Peco Bagnaia της Ducati εκκινώντας από την 25η θέση, κατάφερε να τερματίσει 8ος, μπροστά από τον Pol Espargaro που προσπέρασε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Maverick Vinales.

Μεγάλη στιγμή ήταν η σύγκρουση των Jack Miller και Joan Mir, με τους δύο να μάχονται για την 3η θέση. Ο αναβάτης της Ducati πήγε να περάσει από την εσωτερική στη στροφή 1, έχασε το εμπρός ελαστικό και παρέσυρε τον αναβάτη της Suzuki. Μεγάλης σημασίας πτώση είχε και ο Enea Bastianini που έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα GP Πορτογαλίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles