spot_img

Νέοι κανονισμοί για το DRS και τους κινητήρες στην F1

Από τη φετινή σεζόν της Formula 1 αναμένεται να ισχύσουν νέοι κανονισμοί που αφορούν τη χρήση του DRS και τον αριθμό των μονάδων ισχύος. 

Οι φετινοί αγώνες της Formula 1 αναμένεται να είναι διαφορετικοί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Επιτροπή της F1 (F1 Commission) πήρε μία σειρά από αποφάσεις ώστε να αλλάξει ορισμένους κανονισμούς του σπορ, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από τον πρώτο αγώνα του 2024.

Γνωρίζουμε ήδη πως αποφασίστηκε η αλλαγή δομής των αγωνιστικών τριημέρων που περιλαμβάνουν Αγώνες Σπριντ. Όμως δεν είναι η μοναδική μιας και υπήρξαν κι άλλες τροποποιήσεις που θα επηρεάσουν τη φετινή σεζόν.

Αρχικά αποφασίστηκε η αλλαγή στις διαθέσιμες μονάδες ισχύος που θα έχει κάθε μονοθέσιο στη χρονιά. Λόγω του αυξημένου αριθμού Grand Prix (φέτος είναι στους 24), οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους συνολικά τέσσερις μονάδες ισχύος ως όριο. Οποιοσδήποτε ξεπεράσει τον αριθμό αυτό, θα δεχθεί ποινή στη θέση εκκίνησής του.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της μετεγγραφής-μαμούθ του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari. 


Επιπλέον είχαμε αλλαγές και στη χρήση του DRS από τη φετινή κιόλας σεζόν. Η κινούμενη πίσω αεροτομή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το δεύτερο μόλις γύρο, με την αλλαγή αυτή να γίνεται ώστε να μην ανοίγουν πολύ οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων. Το DRS θεσπίστηκε στη Formula 1 το 2011 και μέχρι το 2023 η χρήση του στον αγώνα ξεκινούσε από τον τρίτο γύρο.

Τέλος, υπήρξαν ορισμένες μικρές αλλαγές στο σετ κανονισμών των νέων μονάδων ισχύος του 2026.

Οι παραπάνω αλλαγές που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή της Formula 1 αναμένεται να πάρουν έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Aθλητισμού (ΠΣΜΑ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου. Μία ημέρα αργότερα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Μπαχρέιν και των 1812 Μιλίων του Κατάρ της Formula 1 και του WEC.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles