spot_img

Newey: Ο Verstappen έχει το «ατσάλινο σθένος» ενός πρωταθλητή

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, υποστηρίζει πως ο Max Verstappen θα ανταποκριθεί στην πίεση που υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα, με το δεύτερο μισό να είναι προ πυλών.

Η φετινή σεζόν στη Formula 1 εξελίσσεται με συναρπαστική μάχη στην κορυφή. Περιλαμβάνει μάχες ρόδα με ρόδα, πολλά ατυχήματα εντός πίστας και τεράστια ψυχολογική πίεση, ειδικά για τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος οδηγών.

Διαβάστε επίσης: 24H Le Mans – Το 1-2 της Toyota σε έναν δραματικό αγώνα

Ο Max Verstappen, μετά το GP Αυστρίας, βρισκόταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία, με το Lewis Hamilton να ακολουθούσε 32 πόντους πίσω. Η σύγκρουση, όμως, των δύο οδηγών στον πρώτο γύρο του GP Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η καραμπόλα στην εκκίνηση του GP Ουγγαρίας, έφερε τον Βρετανό 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Hamilton έχει, πλέον, 195 πόντους ενώ ο Verstappen ακολουθεί με 187. Σε συνέντευξη που παραχώρησε η ομάδα της Red Bull, ο Adrian Newey δηλώνει πως ο Ολλανδός μπορεί ν’ ανακάμψει από τις τελευταίες ατυχίες που του συνέβησαν.

Ο Max έχει το ίδιο «ατσάλινο σθένος» με παλαιότερους παγκόσμιους πρωταθλητές. Είναι σε θέση να πεισμώσει και να συνεχίσει να μάχεται, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Μπορεί να αφήσει πίσω του τα όσα έγιναν και να κοιτάξει τον επόμενο αγώνα. Οι οδηγικές του ικανότητες είναι φοβερές, έχει ωριμάσει και είναι πιο ολοκληρωμένος οδηγός. Πραγματικά, δεν έχει κάνει λάθη τη φετινή σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Max Verstappen δεν έχει βαθμολογηθεί σε δύο αγώνες στη φετινή σεζόν. Στο GP Αζερμπαϊτζάν είχε ατύχημα μετά από κλατάρισμα του πίσω αριστερού ελαστικού του, ενώ στο GP Μεγάλης Βρετανίας τέθηκε εκτός αγώνα μετά την επαφή του με το Lewis Hamilton στη στροφή Copse στον πρώτο γύρο. Η 3η ατυχία του Ολλανδού ήρθε στην εκκίνηση του GP Ουγγαρίας, όπου στο τέλος πήρε τους 2 πόντους της 9ης θέσης.

Ο Christian Horner πιστεύει πως θα σταματήσουν οι ατυχίες για τη Red Bull, ενώ ο Newey πρόσθεσε πως η απογοήτευση και η γενικότερη πίεση δε θα «λυγίσουν» τον 23χρονο Ολλανδό.

Δε νομίζω πως η πίεση που υπάρχει θα τον επηρεάσει αρνητικά. Δείχνει συνεργασία στις συζητήσεις μας και ενδιαφέρεται για πολλά πράγματα, κάτι που είναι σημαντικό για έναν οδηγό Formula 1. Αν επικεντρωθεί, όμως, αποκλειστικά στη Formula 1, τότε αυτό ίσως του στοιχίσει, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Ο Max διατηρεί πολύ καλή ισορροπία σε αυτόν τον τομέα.

Είναι πολύ σημαντική για τον Max Verstappen η απόλυτη συγκέντρωση στο δεύτερο μισό του 2021. Εκτός από το πρωτάθλημα οδηγών, η Red Bull δίνει σκληρή μάχη και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 291 πόντους, πίσω από την πρωτοπόρο Mercedes που έχει 303.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε τον τρίτο αγώνα για το πρωτάθλημα F3 του iFormula League.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles