spot_img

Προβάδισμα του Κατάρ για αγώνα Formula 1 το Νοέμβριο

Η Formula 1 ετοιμάζεται να για αγώνα στη χώρα του Κατάρ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θέλοντας να λύσει το θέμα του προγράμματος.

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να διεξαχθεί αγώνας Formula 1 στην πίστα του Κατάρ Losail. Πιο συγκεκριμένα, φημολογείται ότι θα αντικαταστήσει το GP Αυστραλίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα στην Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Formula 1 εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές για να έχει όσο γίνεται περισσότερους αγώνες τη φετινή σεζόν. Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει αρκετούς από τους φετινούς αγώνες. Μετά τα GP Καναδά, Σιγκαπούρης και Αυστραλίας, την περασμένη εβδομάδα ματαιώθηκε και το GP Ιαπωνίας. Για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί αγώνας στη θέση του GP Αυστραλίας.

Ενισχύονται, λοιπόν, οι πιθανότητες να εισέλθει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος το GP Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα Formula 1.

Δείτε το GP Αυστρίας για το eSports πρωτάθλημα του iFL.

Το Losail International Circuit, όπως είναι το πλήρες όνομα της πίστας, έχει άδεια επιπέδου 1 από τη FIA, κάτι που απαιτείται για την οργάνωση ενός αγώνα Formula 1. Φιλοξενεί από το 2004 αγώνες για το πρωτάθλημα του Moto GP, ενώ φέτος διεξήχθη διπλός αγώνας για την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Στην πίστα έχουν διεξχαθεί, επίσης, αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού. Δεν έχει, όμως, διοργανώσει σημαντικό αγώνα μονοθεσίων από το 2009, όταν βρισκόταν στο καλεντάρι του πρωταθλήματος GP2. Διαθέτει, επιπλέον, εγκατάσταση νυχτερινών προβολέων, κατάλληλο για τη διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα, όπως συμβαίνει και στο MotoGP. Η πιθανή προσθήκη του Κατάρ στο καλεντάρι της Formula 1, θα αυξήσει τον αριθμό των αγώνων στη Μέση Ανατολή στο φινάλε της σεζόν, που κλείνει με τα GP Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι.

Παράλληλα αυξάνονται τα ερωτηματικά για τα GP Μεξικού και Βραζιλίας. Οι χώρες βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό σημαίνει πως τα άτομα που θα επιστρέψουν από μια τέτοια χώρα πίσω στη Μεγάλη Βρετανία (έδρα 7 εκ των 10 ομάδων Formula 1), έχουν υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα ταξίδια που κάνουν οι ομάδες, μαζί με τον εξοπλισμό που μεταφέρουν σε κάθε πίστα.

Από την άλλη μεριά, το GP ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Austin στις 24 Οκτωβρίου, εξετάζεται για διπλό αγώνα μέσα στον Οκτώβριο. Στην πολιτεία του Texas, όμως, υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, κάτι που ενισχύει τους προβληματισμούς των ανθρώπων της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος, υπάρχει μια απόφαση που εκκρεμεί σχετικά με το GP Τουρκίας. Ο αγώνας που ήταν να διεξαχθεί αρχικά τον Ιούνιο αναβλήθηκε, επειδή η Τουρκία βρισκόταν στην “κόκκινη λίστα” της Μεγάλης Βρετανίας. Η Formula 1 έθεσε προσωρινή ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στις 3 Οκτωβρίου, ενώ εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους για να ταξιδέψουν η ομάδες στη χώρα. Η τελική απόφαση αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles