spot_img

Norris: «Αυτό δεν ήταν αγώνας»

Ο Lando Norris διαφώνησε με την απόφαση των αγωνοδικών να μοιράσει πόντους για το GP Βελγίου, γιατί κατά τη γνώμη του «δεν θεωρείται αγώνας».

Η FIA κατοχύρωσε την κατάταξη του GP Βελγίου ως επίσημη, έτσι μοίρασε πόντους από τη στιγμή που ο νικητής του αγώνα Max Verstappen πέρασε τη γραμμή τερματισμού 3 φορές. Ενάντια στην απόφαση αυτή τέθηκαν μετά τον οδηγοί όπως ο Lewis Hamilton και οι Sebastian Vettel και Pierre Gasly. Στους οδηγούς αυτούς σεμπεριλήφθηκε τώρα και ο Lando Norris.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός οδηγός της McLaren στηρίζει την άποψή του στο γεγονός ότι καλύφθηκε πολύ μικρό ποσοστό της κανονικής απόστασης, ενώ κανένας γύρος δε συμπληρώθηκε υπό το καθεστώς της πράσινης σημαίας.

Δε νομίζω πως έπρεπε να δοθούν πόντοι σήμερα. Πιστεύω πως κάναμε πολύ λίγα πράγματα για να τους αξίζουμε. Δεν οδηγήσαμε για Χ γύρους, δεν καλύψαμε Χ ποσοστό της συνολικής απόστασης, απλά συμπληρώσαμε γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου

Ο Norris τερμάτισε στη 14η θέση χωρίς να πάρει πόντους. Η McLaren, όμως, πήρε περισσότερους πόντους από την αντίπαλό της Ferrari, χάρη στην 4η θέση του teammate του, Daniel Ricciardo. Ο Norris, πάντως, δεν αλλάζει την άποψή του.

Ίσως να έλεγα το αντίθετο αν τερμάτιζα πρώτος και συγκέντρωνα αρκετούς πόντους, δεν ξέρω. Αν και μας ωφέλησε σαν ομάδα, δε νιώθω πως ο Daniel πήρε αρκετούς πόντους συγκριτικά με τις δύο Ferrari. Δε νιώθω πως ο αγώνας αυτός ήταν άξιος για πόντους, γιατί στην πραγματικότητα δεν ήταν, τελικά, κανονικός αγώνας.

Ερωτηματικά για την απόφαση των αγωνοδικών έχει και ο Valtteri Bottas:

Από τη δική μου μεριά, φυσικά, ήμουν εκτός πόντων επομένως δεν μπόρεσα να τους διεκδικήσω στη διάρκεια του αγώνα. Γι’ αυτό, δεν πιστεύω ότι ήταν κανονικός αγώνας. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη δεν αλλάζει, είναι μια περίπλοκη απόφαση για τη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Φαίνεται πως η πλειοψηφία των οδηγών τίθενται ενάντια στην απόφαση των αγωνοδικών για βαθμολόγηση της πρώτης δεκάδας, έστω και αν πήραν το 50% των πόντων, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles