spot_img

Alonso: «Σοκαριστική» η απόφαση να δοθούν βαθμοί

Ο Fernando Alonso χαρακτήρισε σοκαριστική την απόφαση να δοθούν βαθμοί στους 10 πρώτους του GP Βελγίου, δίχως να έχει γίνει αγώνας. 

Ο Fernando Alonso είναι άλλος ένας οδηγός που άσκησε κριτική για την απόφαση της Formula 1 να μοιράσει πόντους στους οδηγούς ενώ δε συμπληρώθηκαν «καθαροί» αγωνιστικοί γύροι στο GP Βελγίου.

Διαβάστε επίσης: Vettel: «Είναι αστείο που δόθηκαν πόντοι στο GP Βελγίου»

Ο οδηγός της Alpine τερμάτισε στην 11η θέση και δε βαθμολογήθηκε στο μικρότερο, σε διάρκεια, αγώνα της ιστορίας της Formula 1. Ο Ισπανός οδηγός, εκτός από τα σχόλιά του για τις αποφάσεις των αγωνοδικών, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους θεατές, που στάθηκαν για πολλές ώρες μέσα στη βροχή, ενώ το μόνο που είδαν ήταν λίγοι γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Είναι άσχημο συναίσθημα γιατί νομίζω πως οι θεατές ήταν καταπληκτικοί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μπορεί ο καιρός να ήταν άσχημος τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά αυτοί μας υποστήριζαν συνεχώς. Είναι καλό που βλέπουμε και πάλι θεατές μετά την πανδημία. Δεν άξιζαν τέτοιες καιρικές συνθήκες. Δεν έφταιγε κανένας αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε γύρους υπό κανονικές συνθήκες.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Alonso συμφώνησε με την απόφαση να μη διεξαχθεί ο αγώνας αφού δεν μπορούσαν να γίνουν γύροι με το καθεστώς της πράσινης σημαίας. Ωστόσο, άσκησε κριτική για την απόφαση της FIA να μοιραστούν πόντοι στους οδηγούς που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα.

Το μόνο πράγμα με το οποίο δε συμφωνώ είναι που μας έβγαλαν στην πίστα και έδωσαν βαθμούς, γιατί στην πραγματικότητα δεν αγωνιστήκαμε. Πολλοί από εμάς (τους οδηγούς) δεν είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε πόντους. Εγώ τερμάτισα στην 11η θέση, δεν τρέξαμε κανονικούς γύρους για να κερδίσω θέσεις οπότε αυτό μου προκάλεσε σοκ. Όμως, αυτή είναι η απόφασή τους. Δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αγωνιστούμε σήμερα, όπως αποδείχτηκε. Η κατάσταση του αγώνα ήταν είτε σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας είτε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Επομένως, πώς μπορούν να δώσουν πόντους σε ένα μη κανονικό αγώνα; Η συμπλήρωση των 3 γύρων έγινε μόνο για να δοθούν πόντοι, καθώς οι συνθήκες στην πίστα ήταν ίδιες με νωρίτερα. Ήταν σίγουρα, λοιπόν, μια παράξενη απόφαση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Alonso, όπως και άλλοι οδηγοί, κατέκριναν μόνο την απόφαση να μοιραστούν πόντοι στο GP Βελγίου, με την χρήση της λέξης «σοκαριστική» να λέει πολλά. Σεβάστηκαν, πάντως, την απόφαση για διακοπή του αγώνα, με την οποία συμφωνούσαν από την αρχή.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles