spot_img

Ο Alex Fontana επιστρέφει στις 24H του Spa

O Ελληνοελβετός οδηγός, Alex Fontana, μιλάει στον Στάθη Κοκκορόγιαννη για την συμμετοχή του στον αγώνα και τις προσδοκίες του.

Ο Alex Fontana θα συμμετάσχει με την ομάδα της AKKA ASP στην κατηγορία Silver, με μια Mercedes AMG GT3. Στην κατηγορία αυτή μάλιστα το 2018 αναδείχθηκε Πρωταθλητής και φέτος θέλει να το επαναλάβει.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όμως στο 2020 δυσκολίες υπάρχουν πάντα. Τώρα ο Alex μιλάει στο Automotonews.gr για τον αγώνα και το πώς αισθάνεται που επιστρέφει στο θρυλικό Spa.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιστρέφω στο Spa. Είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Ο αγώνας είναι ο μεγαλύτερος για αγωνιστικά GT3. Έχουμε πάνω από 60 GT3, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Το 2019 δεν αγωνίστηκα, διότι ήμουν στην Ασία. Είναι ωραίο που επιστρέφω με την ομάδα της AKKA.

H πανδημία του Covid-19, άλλαξε την εικόνα στον χάρτη των αγώνων. Αυτό περιλαμβάνει και το πρόγραμμα του Alex, o οποίος είχε εργοστασιακό συμβόλαιο στην Ασία και επίσης συμμετοχή στο GT World Challenge Asia. Τώρα μας εξηγεί ο ίδιος πως εξελίχθηκε η δική του χρονιά.

Αυτή η χρονιά ήταν περίεργη για όλους, ακόμα και για εμένα. Είναι πολύ παράξενο. Έπρεπε να είμαι στην Ασία και την Κίνα για πολλούς αγώνες. Δεν είχα στην Ευρώπη κάτι. Έχασα όλα μου τα συμβόλαια λόγω του Covid. Για καλή μου τύχη βρήκα μια θέση στο GT World Challenge Endurance που περιλαμβάνει τις 24H του Spa. Άλλαξε πολύ η ρουτίνα μου. Δεν είχα κάνει δοκιμές πριν την Imola και μετά πήγα στο Nurburgring για τον δεύτερο αγώνα. Τώρα ο τρίτος μου αγώνας είναι το Spa, έχοντας κάνει μόνο μια ημέρα τεστ πριν δύο εβδομάδες. Είναι δύσκολο για εμένα, γιατί άλλοι οδηγοί έχουν κάνει ήδη 10, 20 ή 30 αγώνες. Δυστυχώς δεν θα έχουμε θεατές, δεν θα έχουμε την παρέλαση στην πόλη. Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά για τον αγώνα και τους θεατές. Είναι πολύ παράξενο για όλους.

Δίνοντας την δική του οπτική σχετικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του Covid, εξηγεί πώς η λειτουργία μιας ομάδας αλλάζει.

Στον αγώνα, θα πάω μόνος μου. Δεν μπορώ να φέρω κανέναν δικό μου μαζί. Πρέπει οπωσδήποτε να φέρω ένα αρνητικό τεστ covid. Φέτος θα έχουμε μόνο μηχανικούς και προσωπικό της ομάδας. Αλλάζει εντελώς ο αγώνας και ο τρόπος που θα λειτουργεί το αυτοκίνητο. Η όλη κατάσταση κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς και τις άλλες ομάδες.

Τέλος, τον ρωτήσαμε την γνώμη του για τη πίστα του Spa. Έχοντας αγωνιστεί τόσο με μονοθέσια αλλά και με GT, μας μίλησε για μία από τις πιο απαιτητικές πίστες.

Μου αρέσει πάρα πολύ το Spa. Είναι από τις αγαπημένες μου πίστες. Είτε με μονοθέσιο είτε με GT και με ό,τι άλλο έχω τρέξει. Δεν είναι ωραία μόνο στην οδήγηση, αλλά και στον αγώνα. Μπορείς να κάνεις προσπεράσματα και έχει πολλές διαφορετικές στροφές. Έχει τα πάντα. Είναι δύσκολο τη νύκτα, καθώς δεν υπάρχουν φώτα και τα δέντρα το κάνουν ακόμα δυσκολότερο. Ο αγώνας είναι Οκτώβριος, ενώ πέρυσι ήταν Ιούλιο. Θα κάνει περισσότερο κρύο και αλλάζει τη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Θα είναι πιο δύσκολο γιατί μπορεί να βρέχει και όλο το βράδυ. Είναι όμως πάρα πολύ όμορφο.

Η φετινή έκδοση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Η εκκίνηση του αγώνα είναι το Σάββατο στις 16:30 ώρα Ελλάδος και ευχόμαστε καλή τύχη στον Alex Fontana.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” όπου ο Alex Fontana ήταν καλεσμένος μας, μιλώντας για το αγωνιστικό πρόγραμμά του και για την F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles