spot_img

Ο Alex Fontana θα αγωνιστεί στις 24H του Spa με την Emil Frey Racing

O μεγάλος στόχος του Ελληνοελβετού οδηγού γίνεται πραγματικότητα, καθώς στο τιμόνι της Jaguar XK G3 θα αγωνιστεί στον μεγάλο αγώνα του Blancpain Endurance.

To 2018 αποτελεί την τελευταία χρονιά ομολογκαρίσματος του συγκεκριμένου αγωνιστικού, το οποίο έχει τοποθετηθεί στη κατηγορία Silver. Αρχικά, το τέλος της ζωής της XK G3 ήταν προγραμματισμένο στον αγώνα του Paul Ricard, όμως η ομάδα με τη έγκριση της διοργανώτριας αρχής, θα το τρέξει και στον μεγάλο αγώνα των 24H του Spa.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Automotonews.gr, o Fontana είναι ενθουσιασμένος με το γεγονός πως θα έχει για τρίτη σερί χρονιά την ευκαιρία να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα. Αρχικά το πλάνο ήταν να σταματήσουμε μετά το Paul Ricard, όμως η ομάδα αποφάσισε πως θα τρέξουμε και στο Spa με την έγκριση των διοργανωτών. Θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε και στον επόμενο αγώνα το Misano. Στόχος μας είναι να έχουμε καλά αποτελέσματα στο τέλος της ζωής της Jaguar. Για εμένα θα είναι η τρίτη  φορά στις 24H του Spa. Αισθάνομαι πολύ καλά μέσα στην ομάδα, κερδίσαμε στην κατηγορία μας στην Monza. To αυτοκίνητο βέβαια είναι γρήγορο, όμως έχει γίνει πιο αργό με το BoP, αλλά καταφέραμε στο Silverstone να είμαστε στις 10 πρώτες θέσεις. Έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά το γεγονός πως έχουμε το πιο βαρύ αγωνιστικό. Θα προσπαθήσουμε εννοείται να πάρουμε μια συνολική νίκη στον αγώνα, παρά το γεγονός πως το BoP δεν είναι υπέρ μας.

Όσο για το τι θα φέρει το μέλλον, επέλεξε να είναι αινιγματικός.

Περιμένουμε στο μέλλον να μάθουμε για το αν θα έχουμε ένα νέο μοντέλο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα προφανώς, όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά ακόμα. Η Emil Frey είναι μια μεγάλη ομάδα, είναι πελατειακή φυσικά για την Lexus, όμως με την Jaguar θεωρείται εργοστασιακή ομάδα, γιατί κατασκευάζει η ίδια το αυτοκίνητο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles