spot_img

MotoGP, Αραγονία: Συγκλονιστική νίκη Bastianini, εγκατάλειψη για Quartararo

Το Πρωτάθλημα του MotoGP οδεύει σε μία συναρπαστική μάχη στο φινάλε της σεζόν, καθώς ο Fabio Quartararo είχε εγκατάλειψη στην Αραγονία και είδε τους διώκτες του να πλησιάζουν στη βαθμολογία.

Το GP Αραγονίας είχε έντονες συγκινήσεις από το ξεκίνημά του. Ο Marc Marquez αρχικά συγκρούστηκε με τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Fabio Quartararo και λίγα μέτρα αργότερα με τον Takaaki Nakagami. Η σύγκρουση με το δεύτερο ήταν αρκετά τρομακτική, καθώς ο Ιάπωνας έπεσε μέσα στην πίστα, με τους συναδέλφους του να τον αποφεύγουν, ευτυχώς. Ο Marquez στο τέλος του πρώτου γύρου γύρισε στα pit και εγκατέλειψε.

Παράλληλα, στην κορυφή η Ducati έλεγχε τον αγώνα, με τους βασικούς διεκδικητές της νίκης να είναι δύο. Ο Enea Bastianini κατάφερε να περάσει στον τελευταίο γύρο και πήρε οριακά την πρώτη θέση από το Francesco Bagnaia, με τους δύο να έχουν στο τέλος απόσταση 0,042s! Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη για τον αναβάτη της Gresini Racing. Το podium συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro με Aprilia, ο οποίος έχει, πλέον, και αυτός ανανεωμένες ελπίδες για το Πρωτάθλημα. Στην 4η θέση ανέβηκε ο Brad Binder με ΚΤΜ, μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση, όμως στο τέλος έμεινε εκτός της πρώτης τριάδας. Την πρώτη πεντάδα της κατάταξης του GP Αραγονίας συμπλήρωσε ο Jack Miller.

Ακολούθησαν, στη συνέχεια, οι Jorge Martin, Luca Marini και Johann Zarco στις θέσεις 6 μέχρι 8, όλοι τους με δορυφορικές Ducati. Ο Alex Rins με Suzuki ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 9η θέση, μπροστά από το Marco Bezzecchi (10η θέση) με Ducati. Ο Miguel Oliveira με ΚΤΜ ήταν στην 11η θέση, ενώ ο υψηλότερος τερματισμός της Honda ήταν αυτός του Alex Marquez στη 12η θέση. Ο Maverick Vinales με Aprilia περιορίστηκε στη 13η θέση, με τον Cal Crutchlow με Yamaha να έπεται στη 14η θέση. Ο τελευταίος αναβάτης που βαθμολογήθηκε (15η θέση) ήταν ο Pol Espargaro με Honda.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Remy Gardner (KTM), Franco Morbidelli και Darryn Binder (Yamaha), Fabio Di Giannantonio (Ducati) και Raul Fernandez (KTM). Οι εγκαταλείψεις στο GP Αραγονίας, αν και μόλις 3, έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται πρόωρα για τους Marc Marquez (Honda), Takaaki Nakagami (Honda) και Fabio Quartararo (Yamaha).

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος ο Fabio Quartararo παραμένει επικεφαλής, όμως είδε το Francesco Bagnaia να πλησιάζει στους 10 πόντους πίσω του σε απόσταση βολής. Κοντά βρίσκεται και ο Aleix Espargaro στους 17 πόντους μακριά από την κορυφή, ενώ ο Enea Bastianini έχει μαθηματικά ελπίδες στους 48 πόντους πίσω από τον Quartararo. Επόμενος αγώνας είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με το MotoGP να μεταφέρεται στην Ιαπωνία και την πίστα του Motegi.

Αποτελέσματα GP Αραγονίας 

ρ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles