spot_img

Ο Alonso έφυγε με εγκαύματα από το Κατάρ

Η Aston Martin λέει ότι η αίσθηση καψίματος που ένιωσε ο Fernando Alonso στο κάθισμά του κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Κατάρ της F1, είναι ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα που εξακολουθεί να προσπαθεί να επιλύσει.

Περίπου στα μισά του Grand Prix του Κατάρ, όλοι γίναμε μάρτυρες των σχολίων που έκανε ο Fernando Alonso στην ομάδα του, προτρέποντάς τους να βρουν μια λύση για την ανεβασμένη θερμοκρασία που υπήρχε στο cockpit. Συγκεκριμένα ο Ισπανός είπε στον ασύρματο.

«Το κάθισμα καίγεται, φίλε. Μπορούμε να κάνουμε κάτι στο pitstop; Ρίξτε μου νερό ή κάντε κάτι άλλο».

Η ομάδα του Ισπανού δεν κατάφερε να κάνει κάτι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να επιλύσει κάπως το ζήτημα. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα.

«Ναι είναι αλήθεια. Το ανέφερε μερικές φορές. Το δουλεύουμε. Και δεν είναι ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Το είχαμε και στη Σιγκαπούρη, που πιστεύαμε ότι ήταν πολύ, πολύ καλύτερα. Αλλά προφανώς, έχουμε μια σειρά ακραίων συνθηκών, οπότε νομίζω ότι δεν απέχουμε πολύ από την προσθήκη κλιματισμού αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Ο Mike Krack δεν παρέλειψε να δώσει απαντήσεις, ακόμα κι όταν ρωτήθηκε σχετικά με την γρήγορη αύξηση θερμοκρασίας στο cockpit της AMR23, με τον ίδιο να λέει:

«Έχεις το σύστημα υδραυλικών, έχεις τη μονάδα κινητήριου ελέγχου γύρω σου. Όλα υπερθερμαίνονται και προσπαθούμε να απομονώσουμε το κάθισμα από αυτά. Αλλά επίσης, δεν θες να έχεις κανενός είδους ενεργής ψύξης, γιατί είναι έξτρα βάρος».

Ακούστε/δείτε τη νέα μας εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.

Ο Alonso αποκάλυψε ότι η αίσθηση καψίματος στη δεξιά πλευρά του cockpit είχε ξεκινήσει ήδη απ’ τον 15ο γύρο. Συγκεκριμένα δήλωσε.

«Νομίζω ότι για τον Lance και για εμένα ήταν λίγο πιο δύσκολο (η οδήγηση) με τη θερμοκρασία στο κάθισμα στη δεξιά πλευρά. Έπαθα έγκαυμα στους πρώτους 15 γύρους, οπότε ρώτησα ακόμη και στον ασύρματο αν θα μπορούσαν να μου ρίξουν λίγο νερό ή κάτι στο pitstop, κάτι που εν τέλει δεν επιτρέπεται. Οπότε ναι, ήταν αρκετά ακραίο. Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Σήμερα ήταν σε ακραίο βαθμό»

Τέλος ο Alonso παρομοίασε τις συνθήκες στο Λουσέιλ, με αυτές ενός τεστ που είχε κάνει με την Toyota τον Αύγουστο του 2019 ενόψει του Ράλλυ Dakar, με τον ίδιο να λέει:

«Έκανα ένα τεστ εδώ με τον Nasser (Al Atiyah) τον Αύγουστο του 2019 και ήταν παρόμοια με σήμερα. Το Κατάρ πάντα αυτή την εποχή του χρόνου έχει ακραίες συνθήκες για τους οδηγούς».

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο οδηγοί της Aston Martin, o Ισπανός κατάφερε να κρατηθεί στην 6η θέση, με τον ομόσταυλο του να αρκείται στην 11η, ύστερα από επαναλαμβανόμενες ποινές για παραβίαση ορίων πίστας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles